Enserve verzorgt exploitatie woningen De Marken

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Vanaf 1 mei 2015 verzorgt Enserve de exploitatie van de circa 1.000 woningen van Woonstichting De Marken. De Marken sluit zich aan bij het samenwerkingsverband Woonkeus Stedendriehoek (Apeldoorn-Deventer-Zutphen) waarvoor Enserve al een goed lopend woonruimteverdeelsysteem implementeerde.

De Marken opereerde tot voor kort zelfstandig. Het werkgebied van De Marken betreft een vijftal dorpen rondom de stad Deventer. Als gevolg van de nieuwe huisvestingswet vervalt echter het samenwerkingsverband tussen de corporatie met de gemeente. Dit vroeg om een andere benadering van De Marken en deze vond zij in een samenwerking met de partners van Woonkeus Stedendriehoek.

Na een succesvolle implementatie verzorgt Enserve sinds 1 januari jl. ook de exploitatie van de woonruimteverdeling van Woonkeus Stedendriehoek. Hoe laat zij vervolgens een corporatie zoals De Marken, met een wezenlijk andere manier van adverteren en woning toewijzen, aansluiten bij een bestaand systeem?

Arjan Rook, relatiemanager van Enserve, legt uit dat het succes ligt in een totaalaanpak. “Deels is het een technisch verhaal,” geeft hij aan, “Enserve zorgt voor de conversie van het woningzoekendenbestand. Daarnaast heeft Enserve ook contact met alle partijen die bij deze conversie zijn betrokken. Hiermee nemen we de corporatie veel werk uit handen. Bovendien trainen we de medewerkers van de betreffende corporatie om met het nieuwe systeem om te kunnen gaan. Enserve laat niets aan het toeval over. De corporatie krijgt een totaalpakket.” Het succes van deze aanpak bleek al eerder bij Entree, het samenwerkingsverband tussen 20 corporaties in de Stadsregio Arnhem Nijmegen.

Voor woningzoekenden heeft de verandering ook voordelen. Hun inschrijving wordt zonder kosten overgezet naar Woonkeus Stedendriehoek. Door de samenwerking kunnen woningzoekenden nu in een veel ruimer gebied woonruimte zoeken.

Bron: Enserve

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van Enserve in de CorporatieGids 2015 te bekijken.