Gebruikers en IT beheerders profiteren van Windows Virtual Desktop

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Herken je het probleem dat sommige applicaties niet goed werken met Internet Explorer en dat je dan toch een switch maakt naar Google Chrome? Dat is mooi opgelost met de nieuwe Microsoft Edge webbrowser. Met Windows Virtual Desktop, de nieuwe dienst van Microsoft waarbij een virtuele werkplek vanuit de Azure Cloud omgeving wordt aangeboden, heb je een browser die overal werkt en op alle apparaatklassen. Maar er zijn meer praktische voordelen.

Voordelen voor de gebruiker
Steeds vaker wordt multimedia gebruikt. In Microsoft Teams wil je bijvoorbeeld tijdens een online vergadering via de Skypefunctionaliteit een video afspelen. Huidige RDS, Remote Desktop Services, zijn daar vaak niet voldoende voor uitgerust met storing op de lijn tot gevolg. Maak je gebruik van Windows Virtual Desktop dan is ook deze uitdaging verdwenen. Evenals bijvoorbeeld de bekende ellende met password logins. Je neemt plaats achter je laptop en door middel van gezichtsherkenning wordt de laptop actief. Wel zo handig, wij maken er ook gebruik van.

Voordelen voor de IT beheerder
Voor de IT beheerder was het voorheen kostbaar en complex om meerdere virtuele desktops te beheren. Met Windows Virtual Desktop kun je nu meerdere klanten via één infrastructuur bedienen. Zo wordt in Windows Virtual Desktop volledige ondersteuning gegeven voor alle Office 365 applicaties en zullen gebruikers geen issues ondervinden op VDI of RDS omgevingen.Komen er meer of minder medewerkers bij dan valt er eenvoudig op- of af te schalen. Je betaalt wat je ook daadwerkelijk gebruikt. Het is immers een Azure Cloud dienst.

Veilig en gratis overstappen
Wie overstapt op Windows Virtual Desktop krijgt tot januari 2023 gratis de beveiligingsupdates voor Windows 7. Zo kunnen de huidige applicaties blijven draaien terwijl je wel de overgang maakt naar alle voordelen die door Windows 10 geboden worden.

Gemak, lage kosten, tijd voor innovaties
Wie gebruikmaakt van Windows Virtual Desktop hoeft geen grote investeringen meer in hardware te doen, want via een maandelijkse betaling werk je altijd met de meest recente hardware. Daarnaast heb je geen management nodig op de infrastructuur, want het hosten, installeren, configureren en beheren gebeurt in de Microsoft Azure Cloud omgeving waarbij de managementlaag door Microsoft onderhouden wordt. Wat er overblijft voor IT? Vooral tijd om nog meer bezig te zijn met business, innovatie en het leveren van toegevoegde waarde in plaats van beheer.

Bron: The Sourcing Company | Foto: The Sourcing Company