'Gebruikmaken van innovatieve oplossingen om ervaring huurders te verbeteren'

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Gebruikmaken van moderne digitale middelen en zo veranderen in een huurdergedreven corporatie. Met innovatieve oplossingen kunnen corporaties de gebruikerservaring van hun huurders verbeteren door hen te gebruiken als uitgangspunt. Hoe dat optimaal wordt aangepakt, staat op 21 september centraal bij Centric tijdens CorporatiePlein.

"Wij geloven dat de huurder aan het roer moet staan van het ERP-systeem," zegt Leendert Joosse op de vraag waar Centric kansen ziet voor woningcorporaties. "Laat niet de werkwijze van de eigen medewerkers, maar de processen zoals de huurder die doorloopt het uitgangspunt zijn voor de werking van het ERP-systeem. De rol van de medewerker van de corporatie verandert van uitvoerend naar regisserend."

Efficiencyvoordeel
"Door documenten te integreren in het ERP kan de afhandeling van huurdersdocumenten worden versneld en verbeterd," gaat Leendert verder. "Er zijn behoorlijke efficiencyvoordelen te behalen in het documentbeheer door slimme herkenning, automatische indexatie en archivering. Een aparte DMS-applicatie is ook niet meer nodig."

"Doe de werkzaamheden daarbij op locatie bij de huurder. Maak gebruik van een ERP-systeem dat geschikt is om op locatie en met verschillende devices te gebruiken. Huurders zullen het veel fijner vinden om een contract in de nieuwe woning af te sluiten, of om een incassogesprek bij hem of haar thuis te voeren. Daarnaast kunnen corporaties slimmer gebruikmaken van bestaande informatie over de huurder in het proces. Je kunt deze huurder dan veel beter bedienen, mits de data die je wilt gebruiken klopt."

IJzersterke combinatie
Op CorporatiePlein vertelt Centric over de samenwerking met Kubion. Leendert: "Een ijzersterke combinatie voor corporaties die optimaal digitaal willen gaan, de klant centraal stellen en naar een ultieme klantbeleving zoeken door de integratie tussen klant-, front- en backofficesysteem. Bezoekers kunnen met ons in gesprek gaan over optimale digitalisering. Tevens bieden wij de mogelijkheid om in te schrijven voor een korte kennissessie van Marco Pater, manager Bedrijfsvoering & Vastgoed bij SSW, waarin hij de huurdergerichte aanpak van SSW toelicht. En: onze bezoekers kunnen een sportieve digitale uitdaging aangaan waarmee mooie prijzen te winnen zijn."

Centric is op CorporatiePlein te vinden op stand 51