Groene sociale koophuizen

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Wonen Limburg zet als pilot drie energetisch aangepaste verkoophuizen op de markt. Deze huizen, gelegen in Panningen, Grubbenvorst en Maasbracht, zijn zo aangepakt dat ze een energielabel B of C hebben. De aanpassingen, onder andere het plaatsen van zonnepanelen, spouwmuurisolatie en dubbele beglazing, leiden tot een woonlastenverlaging voor de koper. Daarnaast hoeft de koper voorlopig geen investeringen op energetisch vlak te maken.

Wonen Limburg verkoopt al jaren voormalige huurwoningen. In 2013 verkocht ze er 104 op een totaal van 23.500. De opbrengsten ervan worden geïnvesteerd in het onderhoud van de huurwoningen en maatschappelijke projecten. Met de verkoop van huurwoningen bereikt de corporatie een groep mensen, voor wie het kopen van een woning in eerste instantie niet lijkt weg gelegd. Met het op de markt brengen van ‘groene huizen’ hoopt Wonen Limburg een nieuwe doelgroep aan te spreken en te kunnen huisvesten. Naast groene huizen, verkoopt Wonen Limburg ook klus-, instapklare en basishuizen.

Wonen Limburg gaat de komende jaren grootschalig huurhuizen energetisch aanpassen. Met deze pilot trekt de corporatie haar duurzaamheidsbeleid door naar haar verkoopwoningen. Het betaalbare koopaanbod is te vinden op www.koop-en-woon.nl.

Bron: Wonen Limburg