HB Software: Corporaties veranderen in een datagedreven organisatie

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

‘Data is het nieuwe goud’ is een veelgehoorde kreet in de corporatiesector de afgelopen jaren. Maar hoe laat je dat nieuwe goud voor je werken? HB Software vertelt daar op 26 september meer over tijdens CorporatiePlein, en wij spraken daar alvast over met Commercieel Manager Jan van Vliet.

Door processen te digitaliseren en optimaliseren ontstaat een datagedreven corporatie, begint Jan: “In zo’n organisatie staan niet alleen de werkwijzen centraal, maar ook het verzamelen en analyseren van data. Dit kan betekenen dat de huidige werkwijzen gaan veranderen. Alleen al het feit dat elke medewerker op ieder moment en vanaf elke plek bij de essentiële systemen – zoals het ERP-systeem – moet kunnen, is een voorbeeld daarvan.”

Nieuwe rol voor ERP-systemen
“De nieuwe generatie ERP-systemen zal ook anders ingezet worden,” gaat Jan verder. “Een ERP is meer dan een boekhoudsysteem, maar juist ook dé databron van de organisatie. Dit betekent dat de gegevens die verzameld worden tijdens het dagelijkse werk ook gebruikt worden voor het analyseren van de bedrijfsvoering.”

“Tegenwoordig vormen data de ingrediënten voor de modellen waarmee we de toekomst beter in kaart kunnen brengen met behulp van scenario’s. HB Software heeft een unieke propositie om makkelijk de data die nodig is voor deze modellen op een flexibele en gebruiksvriendelijke wijze te verzamelen. De woningcorporaties die gebruikmaken van Exsion zijn enthousiast over de performance en flexibiliteit voor het maken van ad-hoc rapportages voor intern en extern gebruik.”

Rapporteren en analyseren
“Tijdens CorporatiePlein laat HB Software middels verschillende korte presentaties zien dat je op een zeer eenvoudige manier data uit Dynamics Empire, Tobias AX en andere SQL databases kunt halen,” vertelt Jan op de vraag wat bezoekers op de beurs kunnen verwachten. “Corporaties kunnen met deze data zelf rapporteren of deze data gebruiken voor andere doeleinden. De gegevens die met Exsion gegenereerd worden, zijn een perfecte bron voor Power BI. Het grote voordeel is dat Power BI dan niet ingesteld hoeft te worden voor Dynamics. Dit is een tijdrovende en onderhoudsgevoelige klus omdat Power BI niet automatisch de tabellen en het maatwerk binnen Dynamics herkent. Exsion Reporting kan dit wel en geeft ook suggesties hoe je het beste deze tabellen met elkaar kunt verbinden om de gewenste dataset te genereren, om zo het maximale uit je data te halen.”

HB Software is op CorporatiePlein te vinden op stand 32

Aanmelden voor CorporatiePlein kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: HB Software