HB Software focust zich op kostenmanagement tijdens CorporatiePlein

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Hoewel woningcorporaties het al jaren op hun agenda hebben staan, was ook in 2015 kostenmanagement opnieuw een belangrijke opgave. Daarom komt dit punt naar voren bij HB Software tijdens CorporatiePlein 2015. Dat vertelt Jan van Vliet van het softwarebedrijf. CorporatieGids.nl ging met hem in gesprek over wat het bedrijf volgende maand laat zien op CorporatiePlein, dé bedrijfsvoering & ICT-vakbeurs voor woningcorporaties.

"Het blijven monitoren van kosten is met krimpende budgetten van levensbelang," legt de salesmanager van HB Software uit. "Projectbudgetten voor het onderhoud en de ontwikkeling en herontwikkeling van woningen moeten nauwkeurig van tevoren worden bepaald. Daarnaast moet ook de realisatie ten opzichte van het budget gevolgd worden. Tegelijkertijd neemt de complexiteit van de bedrijfsvoering toe omdat de eisen van de dienstverlening omhoog gaan, waardoor processen intern beter moeten aansluiten. Managementinformatie is hierdoor niet meer weg te denken in de bedrijfsvoering van een corporatie. Sturing en overzicht zijn essentieel."

"ICT is een hulpmiddel hierbij, maar ook een trend op zich," gaat Jan verder. "De ontwikkelingen op het gebied van de techniek gaan razendsnel en bieden veel keuzemogelijkheden. Er is niet één oplossing die het beste is, maar er zijn keuzes op het gebied van ICT die passen bij het beleid van een corporatie en de mensen die daar werken. Zonder ICT zijn de belangrijke opgaven van woningcorporaties niet meer te realiseren. Een corporatie ontkomt dus niet meer aan de oriëntatie, keuze en implementatie van nieuwe technieken. En met de focus op kostenmanagement willen we het daarover hebben op 24 september."

HB Software is tijdens CorporatiePlein te vinden op stand 35.