HB Software: "Met data kunnen woningcorporaties het verschil maken"

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Data is anno 2017 essentieel voor het succes van woningcorporaties. Niet alleen om bedrijfsprocessen goed af te handelen, maar ook om naar de toekomst te kijken en de organisatie daarop af te stemmen. "Innovatie begint bij data," zegt Jan van Vliet, Commercieel Manager bij softwareleverancier HB Software. Hoe een corporatie dit efficiënt aanpakt, staat op 21 september centraal tijdens CorporatiePlein.

"De trends voor de woningcorporaties van de laatste jaren zetten door," begint Jan. "Denk aan betere service door portalen, de stroomlijning van bedrijfsprocessen en betere managementinformatie. De volgende stap is het goed voorspellen van en anticiperen op onderhoud, nieuwbouw en de bewoners aanwas, om hierop vervolgens in te spelen met de middelen van de corporatie en eventuele nieuwe diensten. Voor die basis is het verder verhogen van de kwaliteit van data en het kunnen koppelen aan algoritmen essentieel."

Productiefacoren
"Data zijn naast geld, arbeid en natuur - energie en grondstoffen - de vierde productiefactor geworden. Met data kun je het verschil maken, en een organisatie die werkt met een bedrijfsmodel dat niet gebaseerd is op data wordt tegenwoordig niet meer serieus genomen."

Tijdens CorporatiePlein vertelt HB Software meer over haar dataplatform Exsion Reporting. Jan: "Met dit flexibele platform helpen wij corporaties verschillende fasen te doorlopen om zo stap voor stap hun data op orde te brengen, zie het onderstaande model. Data dat als startpunt kan worden gebruikt als de volgende stap bij de innovatisering van de corporatie."

HB Software is op CorporatiePlein te vinden op stand 4.