HC&H Connect bouwt aan synergie

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

In de corporatiesector wordt volop gediscussieerd over de inrichting van de organisatie, processen en automatisering. Er zijn voordelen te behalen als het gaat om klanttevredenheid, efficiency en effectiviteit. Dit vraagt wel om nieuwe aanvliegroutes en herbezinning op activiteiten. Kortom, corporaties denken na over de toekomst, hun eigen rol hierin en wat dit betekent voor de eigen organisatie.

HC&H Connect speelt graag een rol in het moderniseren van de corporatie door haar bedrijfskundige en ICT kennis in te zetten. Dit gaat verder dan het aanbieden van diensten aan individuele corporaties. Corporaties voelen de morele plicht om zorgvuldig en slim met maatschappelijk vermogen om te gaan. Daarom is samenwerken met andere corporaties zinvol om snel en vooral kosten-efficiënt met problemen en kansen om te gaan. HC&H Connect biedt een platform voor samenwerking tussen corporaties waarbij kennisontwikkeling en het uitvinden van nieuwe manieren van werken centraal staan. Binnen het platform ontwikkelt HC&H Connect diensten. De ontwikkeling van deze diensten worden deels ingegeven door de wensen van de deelnemende corporaties.

Het voordeel laat zich raden. De aangeboden diensten zijn altijd direct van waarde en bedoeld om samenwerking tussen corporaties mogelijk te maken.

HC&H Connect brengt de discussie op gang en vertaalt dit naar oplossingen die waarde toevoegen en maakt deze concreet door diensten te ontwikkelen, partners en mensen aan te haken, best practices te ontwikkelen en te delen en opleidingen aan te bieden. Samenwerking leidt tot het efficiënt inzetten van tijd en middelen. Schaalgrootte leidt tot lagere kosten en kennis- en competentieontwikkeling waarbij op maat toepassingen worden ingezet. Dit leidt tot een sterk rendement op de investeringen.

Een goed voorbeeld is de inzet van Lean en continu verbeteren. Diverse corporaties hebben de eerste stappen al gezet. HC&H Connect brengt deze corporaties bij elkaar en maakt inzichtelijk waar samenwerking vruchten kan afwerpen. HC&H Connect faciliteert de samenwerking waardoor het gezamenlijke inzicht in Lean en de toepasbaarheid van Lean groeit. Corporaties vinden bij elkaar voorbeelden van verbeterpotentieel en ontdekken snel de rol van Lean om dit te verzilveren. HC&H Connect reikt vervolgens een aanpak aan om tot continue verbetering te komen en biedt kennis en resources aan om als groep samen op te kunnen trekken en individueel resultaten te boeken. Best practices, tools, werkvormen en opleidingen worden ontwikkeld en beheerd door HC&H Connect zodat iedere corporatie gebruik kan maken van up to date standaarden en instrumenten.

Bron: CorporatieGids 2018 | Foto: HC&H Connect