HC&H ondersteunt FidesWonen bij formuleren I&A strategie

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

FidesWonen heeft HC&H gevraagd haar te ondersteunen bij het formuleren van een Informatiserings- & Automatiseringsstrategie (I&A strategie). Een onmisbare start voor het vaststellen van de I&A strategie is de MT sessie ‘Stip op de horizon’.

HC&H heeft een inspirerende sessie ontwikkeld waarmee zij op interactieve wijze een MT van een corporatie meeneemt ‘op ontdekkingsreis’ langs een aantal relevante (I&A) ontwikkelingen. Aan de hand van filmmateriaal en discussie over stellingen wordt gezamenlijk de ‘stip op de horizon’ bepaald, wat dient als input voor de I&A strategie, maar ook voor het te actualiseren ondernemingsbeleid. HC&H brengt hierbij de kennis in van de status van een bepaalde ontwikkelingen bij corporaties. Deze sessie is onmisbaar als het gaat om de vertaling naar uitgangspunten en thema’s.

In vervolgsessies worden onder andere knelpunten, wensen en behoeften die spelen binnen de verschillende bedrijfsonderdelen in beeld gebracht. De deelnemers voeren zelf op afdelingsniveau een SWOT-analyse uit. Gezamenlijk wordt bepaald waar FidesWonen nog belangrijke marktontwikkelingen ziet en wordt vastgesteld waarop nog een visie moet worden gevormd.

Uiteindelijk wordt gezamenlijk de I&A visie bepaald. Er wordt in beeld gebracht waar FidesWonen zich op moet gaan richten de komende periode en waarop niet. En er wordt nagedacht over hoe de I&A strategie op een efficiënte manier uitgevoerd kan worden en welke acties elkaar versterken. Een ander belangrijk resultaat is dat I&A en ondernemingsdoelstellingen op elkaar aansluiten.

Bron: HC&H Consultants

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van HC&H Consultants in de CorporatieGids 2014 te bekijken.