HC&H ondersteunt Woonkracht10 bij bouw Doe-Mee-ter

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Vanuit het concept “Thuis Geven” wil Woonkracht10 bepalen aan welke complexen zij aandacht moet geven. Dit worden de Doe-locaties genoemd. De locaties worden bepaald aan de hand van een aantal criteria en de score daarop. Deze criteria zijn bijvoorbeeld Fysiek (zoals mutatiegraad, gemiddelde woonduur) en Leefbaarheid (aantal overlast meldingen). In totaal worden er in dit stadium 8 criteria gehanteerd. Voor elk van de criteria is er een norm met een bandbreedte bepaald. Door de locaties te toetsen aan deze criteria blijkt welke locaties in aanmerking komen als Doe-locatie.

De meting vereist dat aan de voorkant helder wordt bepaald hoe de criteria en de onderliggende gegevens gedefinieerd worden en hoe deze informatie uit de diverse bronsystemen ontsloten worden. Eén van die bronsystemen is Tobias AX. Deze informatie wordt verzameld en doorgerekend met als uiteindelijke indicatie wel/geen Doe-locatie.

Woonkracht10 wil de Doe-Mee-ter uiteindelijk als tool en zelfs als app beschikbaar stellen. HC&H ondersteunt Woonkracht10 in het verder automatiseren van de Doe-Mee-ter om handwerk te minimaliseren.

Woonkracht10 is actief in de Drechtsteden en beheert ruim 11.000 woningen, winkels en bedrijfsruimten. Haar kernopdracht is Thuis Geven door het bieden van voldoende, goede, betaalbare en duurzame woningen voor die groep mensen waarvoor de markt geen of beperkte oplossingen biedt.

Bron: HC&H Consultants

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van HC&H Consultants in de CorporatieGids 2014 te bekijken.