Het gaat om de balans tussen de financiële verduurzamingsopgave en betaalbare woonlasten voor de bewoners

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Op 1 september verwelkomden wij Marten van Schie, Manager Business Development bij istaDES. Vandaag is hij precies 100 dagen in dienst. Een mooi moment voor een korte terugblik hoe hij de eerste 100 dagen bij istaDES ervaren heeft en zijn visie op de toekomst.

Open werkcultuur
“De eerste 100 dagen heb ik als zeer prettig ervaren. In de eerste periode was ik voornamelijk intern gericht en heb veel collega’s kunnen spreken. Hierdoor heb ik een goed gevoel gekregen bij de mensen die bij het ista concern werken en inzicht gekregen in de totale werkprocessen. En niet te vergeten de open werkcultuur en de fijne werksfeer kunnen proeven. Leuk om te zien dat er ook activiteiten buiten het werk om worden georganiseerd, zoals de ista Soccer Cup.”

Unieke positie
“Door mijn eerdere ervaring in het ontwikkelen van warmte/koude projecten bij HVC en Eneco valt mij de unieke postitie van istaDES in de Nederlandse markt op. Uniek, door het transparante businessmodel en het complete dienstenpakket dat we leveren: van warmte-exploitatie en technisch beheer, tot het verhogen van het financiële rendement, klantenservice en de juridische aspecten van collectieve energie-installaties. En ook door de diversiteit aan warmtebedrijven waar we nauw mee samenwerken.

We staan aan de vooravond van een enorme energietransitie, waarbij istaDES een belangrijke rol kan spelen en van toegevoegde waarde kan zijn met haar dienstverlening. Vanuit mijn positie is het mijn doel om een bijdrage te leveren aan de energietransitie en istaDES gereed te maken voor de groei die eraan komt, zowel strategisch als organisatorisch.”

istaDES neemt veel werk uit handen
“Bij het exploiteren van (duurzame) energie-installaties komen vele taken kijken. Niet alleen op het gebied van beheer, maar ook voor het afrekenen van energiekosten volgens de warmtewet en de bewonerscommunicatie die daarbij komt kijken. istaDES is sterk in het uit handen nemen van die taken.

We zorgen voor de balans tussen de financiële verduurzamingsopgave van de woningcorporatie en betaalbare woonlasten voor de bewoners. Gezamenlijk met o.a. de woningcorporatie bepalen we jaarlijks de energietarieven. Zo realiseren we een duurzame, comfortabele en betaalbare woning voor de bewoners.”

Koffie zwart graag, met een kano!
"Uiteindelijk gaat het om een goede samenwerking tussen de klant en istaDES, het afstemmen van beslissingen en het ontzorgen op technisch en financieel gebied. Deze toegevoegde waarde voor de klant wil ik graag overbrengen.
Ik zal de komende periode vaak bij klanten zitten om over de mogelijkheden te praten, koffie zwart graag met een kano!"

Bron: ista, Foto: ista