Hofmeier: Belang en toegevoegde waarde van de controller belichten

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Als woningcorporatie wil en moet je in control zijn. Onderdeel daarvan is de onafhankelijke controlfunctie die begin dit jaar in leven werd geroepen voor de sector. Wat houdt deze rol in en welke competenties zijn ervoor nodig? Hofmeier vertelt erover op CorporatiePlein, en wij spraken voorafgaand alvast met Marketing & Communicatiemanager Frederique van Schalkwijk

Wat staat centraal op jullie stand op CorporatiePlein 2022?
Wij vertellen over op een speelse manier prioriteiten bepalen voor de inrichting van de onafhankelijke controlfunctie (OCF). Sinds 1 januari 2022 zijn corporaties met een minimum van 5.000 eenheden verplicht een onafhankelijke controlfunctie in te voeren. Volgens de Woningwet van 2015 was de controller al verplicht bij een omvang van 2.500 eenheden. Maar hoe ziet deze rol er nou uit binnen een corporatie en welke competenties heb je nodig om deze uit te voeren?

Voor welke informatie en kennissessies kunnen bezoekers bij jullie terecht?
Naar aanleiding van het onderzoek van Van Goeden Huizen is het Controller Spel ontworpen door de HvA. Een interactief spel waarbij corporatiemedewerkers met elkaar in gesprek gaan om te kijken welke competenties en eigenschappen van belang zijn in deze functie. De onafhankelijke controlfunctie kan op allerlei manieren ingericht worden. Maar als je nu prioriteiten moet bepalen, waar kies je dan voor? Dit spel wordt gespeeld in groepen en samen komen jullie tot de meest ideale OCF.

Op welk vlak kunnen jullie corporaties écht verder helpen?
Inzicht geven in het belang en de toegevoegde waarde van de rol van controller bij woningcorporaties.

Hofmeier is op CorporatiePlein te vinden op stand 73.

Aanmelden voor CorporatiePlein kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: Hofmeier