Huizenprijzen blijven stijgen, aantal verkopen neemt fors toe

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

In deze Maandalert Woningmarkt analyseren we de maand maart 2020. Begin maart kwam de COVID-19 pandemie in Nederland op gang die enorme economische gevolgen blijkt te hebben. De vraag is of de maatregelen ook effect hebben op de huizenmarkt.

In maart meten we geen effect op de huizenprijzen of de prijsontwikkelingen op de woningmarkt. Een mogelijk effect kan pas later zichtbaar zijn, koopcontracten voor koopwoningen zullen immers op een eerder moment getekend zijn waardoor een mogelijk effect pas later zichtbaar is. Toch is er op basis van het aantal verkopen in maart geen reden aan te nemen dat de huizenmarkt negatieve effecten ondervindt. Het aantal verkopen is zelfs 13% hoger dan een jaar eerder. Net als jij volgen we de huizenmarkt met erg veel interesse; wellicht dat er in de volgende maand wel een effect op te merken is, we informeren daarover in de volgende maandalert.

In maart blijven de woningprijzen stijgen. Op jaarbasis is de stijging in Nederland meer dan 7%. Er werden meer dan 23 duizend woningen verkocht, dat zijn er 3 duizend meer dan een jaar geleden.

De gehele maandalert is te lezen via deze link.

Bron: Ortec Finance, Foto: Ortec Finance