Huurders Zeeuwland krijgen toch € 170,- huurkorting

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

In juli heeft de Autoriteit Woningcorporaties Zeeuwland verboden om eenmalig € 170,- korting te geven aan haar huurders. Deze korting wilde Zeeuwland geven, doordat de corporatie een miljoen euro door de fusie tussen Woonburg en Zeeuwland, bespaart. Zeeuwland heeft alles in het werk gesteld en juridische stappen genomen om alsnog haar huurders deze korting te kunnen geven. De corporatie heeft goed nieuws ontvangen van de Autoriteit Woningcorporaties. Zeeuwland heeft alsnog toestemming gekregen om de eenmalige korting van € 170,- te mogen geven aan elke huurder.

De eenmalige korting van € 170,- wordt verrekend met de huur van december. Dit betekent dat huurders eenmalig in december € 170,- minder aan huur betalen. Zeeuwland is zeer verheugd dat de huurkorting alsnog in december kan worden uitgekeerd.

De Autoriteit Woningcorporaties komt terug op de beslissing om niet uit te mogen te keren. In hun overweging is meegenomen dat dit specifieke geval in strijd is met de algemene beginselen van behoorlijk bestuur en meer specifiek met het vertrouwensbeginsel. Daarom trekt de Autoriteit Woningcorporaties de last onder dwangsom in.

Bron: Zeeuwland