Ibis; Wie zijn zij? Wat is hun toekomstvisie op de corporatiemarkt? Wat doen zij?

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

In de CorporatieGids 2014 presenteren leveranciers en adviseurs zich met een bedrijfsprofiel. Wie zijn zij? Wat is hun toekomstvisie op de corporatiemarkt? Wat doen zij precies? Op corporatiegids.nl zetten we op toerbeurt een leverancier of adviseur centraal. Ditmaal aandacht voor Ibis.

Bedrijfsprofiel
Het Integraal Bouw Informatie Systeem - Ibis, is de naam van onze software, ontwikkeld voor alle betrokkenen bij bouw- en GWW-projecten, door bouwkundigen, civiel technici en IT-ers van Brink Groep. Ter ondersteuning van de totale levenscyclus van elk type gebouw, kunstwerk of infrastructuurtracé. Ibis is open en daardoor eenvoudig te integreren met andere ontwerp-, administratie- of ERP-software.

Aantal medewerkers: 50
Aantal klanten in corporatiemarkt: 150
Actief in corporatiemarkt sinds: 1985
Gebruikersvereniging: IBIS-MAIN
Samenwerkingsovereenkomsten: NCCW, DSA Vision, Ctac, Vabi, Microsoft Gold partner Ibis is onderdeel van Brink Groep.

Korte productomschrijving
IBIS-MAIN, dé oplossing voor het plannen, budgetteren en optimaliseren van uw planmatig onderhoud. Met deze applicatie kunt u door vergelijkingen en simulaties uw onderhoud beter aan laten sluiten op uw strategisch vastgoedbeheer en uitvoeringswerkzaamheden. Door koppelingen met alle ERP-systemen is het volledig in uw werkproces opgenomen.
Als geen ander weet u dat onderhoudskosten alleen geoptmaliseerd zijn bij een gestructureerde aanpak van het beheer en onderhoud. Alleen doordachte plannen kunnen hierin bijdragen. Wij hanteren voor onze advisering zowel de NEN2767 als de BOEImethodiek. Hiermee zijn uw meerjarenonderhoudsprognoses actueel en afgestemd op de bedrijfprocessen.

Ibis is in de corporatiemarkt actief met de diensten
ERP-module Beleid & Sturing
Risicomanagement, Strategisch voorraadbeleid
ERP-module Onderhoud
Planmatig onderhoud, Inspectie, Mobiele ondersteuning onderhoud
ECM
Workflow management, Klantportalen
Business Intelligence
Managementinformatie
IT-diensten
Cloudservices

Specificaties
Platform gebaseerd op:
Microsoft
Proces dat met een (web)app kan worden ondersteund: Conditiemeting

Referenties
40% van de woningcorporaties maakt gebruik van de producten en diensten van Brink Groep. Daarnaast zijn wij actief bij commerciële beheerders, aannemers en adviesbureaus.

Toekomstvisie
De beschikbaarheid van informatie wordt steeds belangrijker; informatie moet altijd en overal beschikbaar zijn. Qua functionaliteit zal de behoefte aan expertsystemen, zoals IBIS-MAIN, blijven bestaan, gezien de zeer specifieke problematiek.

Bezoekadres
Overgoo 5, 2266 JZ, Leidschendam
Postadres
Postbus 177, 2260 AD, Leidschendam
T 070 3015321
W www.ibis.nl
E servicedesk@ibis.nl

Bron:CorporatieGids2014

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van Ibis in de CorporatieGids 2014 te bekijken.