Informatiebeveiliging, Innovaties en ICT Outsourcing centraal bij NEH Shared Services op CorporatiePlein 2015

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

ICT-ontzorger NEH Shared Services zal aanwezig zijn met niet één, maar met maar liefst drie stands tijdens CorporatiePlein, de bedrijfsvoering & ICT-beurs op 24 september voor woningcorporaties in Expo Houten. Jan Pieter Cleveringa, directeur van NEH: "NEH Shared Services betekent voor ruim vijftig corporaties meer dan alleen ICT. Op onze drie stands nemen wij de bezoekers van CorporatiePlein mee in de onderwerpen Informatiebeveiliging, Innovatie en ICT outsourcing."

"De wereld van woningcorporaties is volop in beweging," gaat Jan Pieter verder. "Centraal staat de wens om efficiënter te opereren met meer functionaliteit en lagere kosten. Woningcorporaties vragen zich steeds vaker af of zij de ICT nog wel in huis willen houden, vanwege accountants die lastige vragen stellen over de betrouwbaarheid of de verschillende taken van ICT-medewerkers die moeilijk te verenigen zijn. Bij corporaties is dan ook een nieuw besef zichtbaar: ICT is geen core business, maar een instrument om beter en efficiënter te werken."

Het eventueel outsourcen van ICT staat dan ook centraal op stand 46 van NEH: "Hier kunnen bezoekers het lekkerste bakje koffie van CorporatiePlein drinken, met al dan niet een goed gesprek over outsourcing, informatiemanagement en de algemene wensen van de corporatie. Ook kunt u hier tussen 12.00 en 13.30 uur de NEH Wagyu Burger krijgen, inmiddels befaamd bij menig corporatie."

Met de veranderingen in de wet rondom informatiebeveiliging en privacy op 1 januari 2016, is informatiebeveiliging een belangrijk punt op de agenda geworden. “Een ethisch hacker, de NEH WBP Proof checklist en kennis bij de bemanning van stand 33, helpen u inzage te krijgen aan welke risico's de corporatie blootstaat. Bent u daarbij aanwezig bij één van de sessies van Maria Genova? Haal dan bij deze stand een gratis en persoonlijk gesigneerd boek 'Komt een vrouw bij de h@cker'.”

Op de laatste stand van NEH - stand 57 - staan innovaties in de ICT centraal: "Met de NEH Workspace 365 laten wij u zien hoe Office365 geïntegreerd kan worden in de mobiele werkplek," legt Jan Pieter uit. "Hosted Voice-oplossingen bieden corporaties meer functionaliteit tegen dertig tot zeventig procent lagere telefoonkosten. Selfservice en automatiseren van de processen zijn te regelen met de NEH IT Store. Daarnaast kunt u hier - om in het mobiele thema te blijven - de batterij van uw mobiele telefoon tijdens het bezoek opladen in de beveiligde charge tower, die alleen met uw eigen vingerafdruk te openen is."

NEH is tijdens CorporatiePlein te vinden op stands 33, 46 en 57.