Inscio Roofs: Real time inzicht in je vastgoed met sensoren en data

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Als woningcorporatie wil je op het juiste moment onderhoud plegen aan je bezit. Real time inzicht is daarvoor enorm belangrijk. Sensoren en data kunnen woningcorporatie hierbij helpen en Inscio Roofs vertelt daarover op 14 september tijdens CorporatiePlein. Algemeen Directeur Jeroen van de Laar vertelt CorporatieGids.nl alvast meer over wat het bedrijf die dag aan bezoekers laat zien.

Wat staat centraal op jullie stand op CorporatiePlein 2023?
Wij vertellen op de beurs over real time inzicht in je vastgoed via sensoren en data. Inscio levert een softwaresuite, volledig web-based dus overal te gebruiken, om real-time te kijken naar de conditie van vastgoed. Hiermee realiseren woningcorporaties just-in-time onderhoud. Woningcorporaties en hun ketenpartners willen natuurlijk geen lekkages en schades. Toch kunnen verschillen in temperatuur en vochtigheid al na enkele jaren tot verrassingen leiden. Inscio zorgt ervoor dat je precies op tijd kan ingrijpen, niet te vroeg en niet te laat, door vrijwel real time sensordata en signalering op afwijkingen en problemen

Voor welke informatie kunnen bezoekers bij jullie terecht?
Woningcorporaties voeren conditiemetingen uit om de staat van de onderhoudsgevoelige elementen vast te stellen. Onder andere voor het dak. Dit inspectieproces is tijdrovend, arbeidsintensief en maar in beperkte mate objectief.

Inscio sensoren leveren objectieve meetwaarden, dus een feitelijk beeld, van het vastgoed op afstand. Er is geen, of veel minder, noodzaak om te inspecteren en levert daardoor een enorme reductie in bewegingen en daarmee uitstoot.

Op welk vlak kunnen jullie corporaties écht verder helpen?
Voorkomen lekkages en schades. Wij zien aan de data of vocht zich ophoopt of andere risico’s ontstaan, of het dak bovenop vervuild is maar ook wat de warmteweerstanden zijn. Op basis van die data signaleren we onze klanten bij risico’s, voordat schade ontstaat. We stellen onze klanten in staat in te grijpen voordat het mis gaat.

Inscio Roofs is op CorporatiePlein te vinden op stand 14.

Aanmelden voor CorporatiePlein kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: Inscio Roofs