INSynQ over van innovatie naar realiteit

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Woningcorporaties hebben het druk met de veranderingen die worden geïnitieerd door het kabinet en eisen die worden gesteld aan duurzaamheidsdoelstellingen. Maar ze hebben zeker nog meer moeite om te voldoen aan de wensen om nieuwe sociale huurwoningen te bouwen. Dit door oplopende bouwkosten en gebrek aan locaties blijkt uit de antwoorden uit een enquête van belangenver eniging Aedes.

Jaarlijks moeten er 34.000 nieuwe sociale huur - woningen worden gebouwd, echter komen de woningcorporaties daar niet aan toe. In 2018 zijn er niet meer dan 17.500 huurwoningen gerealiseerd.

Omdenken
Hoe kan een woningcorporatie er nu voor zorgen dat er deze projecten wel worden gebouwd? Belangrijk is dat woningen betaal baar worden en blijven om gebouwd te wor den. De Utrechtse corporatie Portaal had een andere oplossing, in plaats van de geplande drie- en vierkamerwoningen is ervoor gekozen om deze te vervangen door tweekamerwoningen. Het resultaat: financieel weer haalbaar. Slim, zeker te weten!

Autoriteit woningcorporaties
(bron: NOS, Hugo van der Parre)
Directeur Kees van Nieuwamerongen herkent dat er veel tegelijk aan woningcorporaties wordt gevraagd. Niet alle ambities kunnen worden waargemaakt en er moeten keuzes gemaakt worden. Deze moeten door het kabinet en de corporaties gemaakt worden. Van Nieuwamerongen denkt ook dat deze keuze gemaakt kan worden.

Prestatieafspraken
Uit het onderzoek van Aedes blijkt ook dat 17% van de corporaties moeite heeft met de realisatie van de prestatieafspraken, terwijl 22% meer dan 75% van de afspraken realiseren. Dit terwijl 46% van de corporaties de afspraken wel realiseert. De redenen dat deze afspraken niet worden gehaald zijn onder andere stijging van de bouwkosten (46%), een tekort aan locaties (40%), Gemeentelijke Commitment (36%), Financiële Haalbaarheid (29%) en tekort aan Mankracht/Grondstoffen (20%). De essentiële vraag die gesteld moet worden is hoe kunnen we omgaan met deze cijfers en ervoor zorgen dat er meer woningen worden gebouwd?

Duurzaamheid
Corporaties zijn al gestart om duurzaamheid in hun plannen op te nemen. Daarbij is de aanpak om duurzaamheid toe te passen een lange weg. Centraal in de weg naar “Wonen in 2050” staan buiten betaalbaar bouwen en wonen ook onderwerpen als leefbaarheid in de wijken, wonen en zorg en digitalisering en informatievoorziening. Belangrijke aspecten bij duurzaamheid zijn maak - baarheid en kostenbesparing. Want als we ervoor zorgen dat er een maakbaar idee is, zit hieraan automatisch een kostenbesparing.

De link naar IT
Door de holistische 2025 visie die INSynQ heeft voor woningcorporaties, denken wij een deel van de oplossing te kunnen leveren vanuit de IT-hoek. Wij kunnen ervoor zorgen dat er inzicht is in de eerdergenoemde onderwerpen. Waarbij ‘De intelligente Corporatie’ centraal staat.

Door het verbinden van ketenpartners met onze oplossing hebben de woningcorporaties de juiste oplossing om in de toekomst de juiste beslissingen te kunnen maken.

Inzicht in projecten, inzicht in assets en inzicht in de toekomst. Hierdoor kan de woningcorporatie zich bezighouden met de kerntaken d ie zij moet doen. Met onze gecertificeerde oplossing bieden we tegen een vast bedrag per woning ICT als een Service!

Huurder onderdeel van het proces
De huurder wordt onderdeel van het proces van de woningcorporatie zodat de corporatie bij wijze van spreken in de woonkamer van de huurder komt. Via de app van INSynQ kan onderhoud beter ingepland worden. Door de aanlevering van deze informatie krijgen we een betrokken huurder die mee kan denken met de verbeteringen.

Dankzij digitalisering is er veel meer mogelijk voor de huurder. Onderhoud kan beter en efficiënter worden gepland en door sensor en kan er sneller worden geacteerd op klimaat.

Doordat er makkelijker data via de app verkregen wordt, is het mogelijk om de wijk veiliger en schoner te maken. Op deze manier dragen we in de circulaire keten bij aan een opt imalisatie die nodig is voor de woningcorporaties.

Aangenaam verrassend!
Ons team wil samen met de klant bouwen aan de toekomst. Door onze unieke aanpak voor innovaties zijn we in staat om toekomstgerichte diensten te leveren op het snijvlak van mensen, bedrijfsprocessen en SAP.

INSynQ kan u daarbij helpen met een op u afgestemde inrichting van SAP Business ByDesign. Dankzij onze jarenlange praktijkervaring en onze betrokken medewerkers kunnen wij u voorzien van advies op maat met als resultaat toegevoegde waarde op uw processen, zodat u zich kunt richten op uw leveranciers, huurders en overheid.

Wij gaan door waar anderen stoppen. Wij weten waar we op moeten letten en kijken verder dan uw vraag. Het resultaat? Een betrouwbaar systeem dat aansluit op uw wensen met een transparante prijsstelling. 

Bron: CorporatieGids 2019 | Foto: INSynQ