Interforce: Een veilig en efficiënt IT-landschap voor iedere woningcorporatie

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Een veilig en efficiënt IT-landschap is iets wat iedere woningcorporatie ambieert. Maar hoe zet je zo’n systeemwereld neer? Hoe werk je als woningcorporatie veilig, wat is de blauwdruk voor efficiënte processen en hoe kan AI corporaties hierbij helpen? Interforce vertelt er op 14 september meer over tijdens CorporatiePlein, en wij spraken vooraf alvast met IT Solutions adviseur Wouter Nijhout.

Wat staat centraal op jullie stand op CorporatiePlein 2023?
Op CorporatiePlein presenteren wij de nieuwste ontwikkelingen in beveiliging en efficiëntie op het gebied van IT. Drie belangrijke aspecten staan centraal die wij hedendaags én in de toekomst steeds meer zullen terugzien: de versterking van beveiliging door AI, de bestrijding van identiteitsfraude en de waardevolle blauwdruk voor een geïntegreerde IT-omgeving.

Voor welke informatie kunnen bezoekers bij jullie terecht?
AI: Een onmisbare schakel in beveiliging
In de wereld van woningcorporaties wordt beveiliging steeds belangrijker, en AI blijkt een onmisbare schakel hierin. Met behulp van AI-algoritmen en machine learning kunnen potentiële dreigingen sneller en effectiever worden geïdentificeerd. Dit verhoogt niet alleen de veiligheid van de corporaties, maar geeft ook een geruststellend gevoel aan de bewoners.

Door het inzetten van AI kunnen corporaties zich proactief voorbereiden op mogelijke beveiligingsrisico's. Het systeem analyseert voortdurend data, herkent afwijkend gedrag en kan zo tijdig ingrijpen bij verdachte activiteiten. Deze innovatieve benadering van beveiliging maakt woningcorporaties veerkrachtiger dan ooit tevoren.

Identiteitsfraude: Een geduchte tegenstander
Identiteitsfraude vormt een reële bedreiging voor de privacy en veiligheid van huurders, medewerkers en voor de organisatie. Om deze uitdaging het hoofd te bieden, bieden onze experts op CorporatiePlein een uitgebreide aanpak hoe jij hier als corporatie mee kan omgaan. Door middel van AI-intelligentie en data-analyse voorkom je fraude en wordt waardevolle informatie beschermd. Denk bijvoorbeeld hierbij aan dat iemand zich voordoet met een valide mail van één je collega’s. Door doorontwikkelde software is het steeds makkelijker te herkennen of dit om mailfraude gaat. Hierdoor wordt deze op voorhand tegengehouden, zodat jij als eindgebruiker hier geen last van hebt.

Door het implementeren van deze geavanceerde methoden kunnen woningcorporaties hun data en klantinformatie op een hoger niveau beveiligen. Identiteitsfraude wordt hierdoor aanzienlijk bemoeilijkt en huurders kunnen met een gerust hart genieten van hun thuis.

Blauwdruk voor een efficiënte IT-Omgeving
Een goed geïntegreerde IT-omgeving vormt de ruggengraat van moderne woningcorporaties. Op CorporatiePlein wordt de waarde van een dergelijke blauwdruk benadrukt. Een goed ontworpen IT-infrastructuur zorgt voor een naadloze werking van de systemen, waardoor processen efficiënter en klantgerichter worden.

Deze blauwdruk is niet alleen een leidraad voor de huidige IT-omgeving, maar ook voor de toekomstige groei van woningcorporaties. Het biedt een stevig fundament om te blijven innoveren en aan te passen aan de snel veranderende technologieën en behoeften van bewoners.

Interforce is op CorporatiePlein te vinden op stand 25.

Aanmelden voor CorporatiePlein kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: Interforce