Internationaal platform studentenhuisvesting bereikt 40.000 studenten

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

De Spaanse studentenhuisvester RESA heeft zich aangesloten bij Network Cum Laude (NCL), het internationale platform voor studentenhuisvesting dat vorig jaar november werd opgericht. Na International Campus AG (Duitsland) en DUWO (Nederland) is RESA de derde partner voor NCL.

Residencias de estudiants S.A. (RESA) ondertekende in Madrid de samenwerkingsovereenkomst met de Duitse en de Nederlandse partij. RESA is marktleider voor studentenhuisvesting in Spanje en heeft ruim 8.000 studentenwoningen/-kamers in achttien steden. Dankzij de deelname van RESA vertegenwoordigen de drie partijen gezamenlijk bijna 40.000 studentenwoningen in Nederland, Duitsland en Spanje.

De partijen werken binnen NCL samen aan verbetering van de woningkansen voor (internationale) studenten en wisselen onderling strategische en operationele kennis uit voor de realisatie van studentenhuisvesting. Tevens wordt samenwerking met universiteiten gezocht.

Jan Benschop, algemeen directeur van DUWO, is blij met de komst van RESA. „We zijn er erg trots op dat ze zich bij ons hebben aangesloten. Het toont aan dat er grote behoefte is bij (grote) studentenhuisvesters om open met elkaar kennis te delen om de studentenhuisvesting in Europa te verbeteren. Een Spaanse partner is voor ons belangrijk, omdat er traditioneel een grote uitwisseling plaatsvindt van studenten tussen Nederland en Spanje. De onderlinge kennisuitwisseling voor het realiseren van betere en efficiëntere huisvesting is voor de aangesloten studentenhuisvesters en studenten een win-winsituatie.‘

RESA is gevestigd in Barcelona, maar heeft ook studentenwoningen in Madrid, Valencia en Sevilla en veel kleinere Spaanse steden. De organisatie heeft samenwerkingsverbanden met vijftien universiteiten.

Bron: DUWO