Investeringsanalyse SMART Real Estate maakt gebruik van gecertificeerde rekenregels van Ortec Finance

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Ortec Finance en SMART Real Estate (SMART) werken samen op het gebied van investeringsanalyses. Corporaties krijgen door deze samenwerking de beschikking over de SMART Investeringsanalysetool die volledig aangesloten is op de gecertificeerde Ortec Finance waarderingsrekenregels. Corporaties kunnen bovendien investeringsvoorstellen laten valideren door SMART en vergelijken met de corporatie-investeringsbenchmark voor soortgelijke projecten van andere corporaties. 

Afwegingskader investeringen 2019
Corporaties hebben de afgelopen jaren afwegingskaders voor investeringsbeslissingen herzien vanwege dalende rendementen en de invoering van de beleidswaarde. Met een groep van 16 corporaties heeft Ortec Finance in 2019 een pilotproject afgerond, waarin we een goed afwegingskader voor investeringen van corporaties hebben opgesteld. Uit de pilot kwam een set van financiële toetsen naar voren die je voor een investering zou moeten uitvoeren. De normstelling van de financiële toetsen volgt uit het portefeuilleplan van een corporatie en verschilt per type investering. Uit het pilotproject blijkt ook dat het heel belangrijk is om met de normen een duidelijke brug te slaan tussen het portefeuilleplan (en de meerjarenbegroting) en individuele investeringsafwegingen. Het rapport Afwegingskader investeringsbeslissingen is hier te lezen

Nieuwe SMART Investeringsanalysetool, met de rekenkracht van Ortec Finance 
De aanpak die is ontwikkeld in het pilotproject Afwegingskader Investeringsbeslissingen zagen we terug bij de SMART Investeringsanalysetool, een heldere en intuïtieve online tool die al door veel corporaties werd gebruikt bij het nemen van investeringsbeslissingen. Het gemeenschappelijke concept en de overeenkomstige uitwerking van de financiële toetsen is een mooie grond voor verdere samenwerking gebleken en heeft geleid tot een nieuwe, gezamenlijke en verbeterde investeringsanalysetool. Deze is ontwikkeld in een vergaande samenwerking tussen Ortec Finance en SMART Real Estate. De SMART Investeringsanalysetool is aangesloten op de gecertificeerde waarderingsrekenregels voor de marktwaarde en beleidswaarde van Ortec Finance. Ook hebben we er samen voor gezorgd dat de toetsen uit het Afwegingskader Investeringen in de SMART Investeringsanalysetool beschikbaar zijn. Uiteraard zorgen we er ook voor dat de data uitgewisseld kan worden tussen de SMART Investeringsanalysetool en de Ortec Finance software: 1) waarderingsdata van TMS/WALS naar de SMART Investeringsanalysetool en 2) goedgekeurde investeringsvoorstellen van de SMART Investeringsanalysetool naar AM en WALS. 

Lees het volledige artikel op de Insights pagina van Ortec Finance. 

Bron: Ortec Finance, Foto: Ortec Finance