Involvit: Corporaties moeten aan de slag met kennismanagement

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Hoe breng je als corporatie de informatie uit documenten, ervaring van medewerkers en andere soorten data bij elkaar, waar vervolgens alle medewerkers gebruik van kunnen maken? Volgens Johan de Jong, directeur bij Involvit, is kennismanagement het antwoord. Involvit is op 26 september één van de exposanten tijdens CorporatiePlein, en wij spraken alvast met Johan over wat het bedrijf tijdens de beurs laat zien.

Volgens Johan worden corporaties door het dynamische speelveld waarin ze opereren continu gestimuleerd om hun communicatiestrategie te veranderen. “Een steeds meer gedigitaliseerde manier van werken is daarbij nodig. Niet alleen voor de communicatie met klanten en huurders, maar ook voor het databeheer. Dat betekent dat corporaties aan de slag moeten met kennismanagement.”

Kennismanagement
“Met kennismanagement breng je namelijk alle beschikbare informatie, documenten uit de organisatie en kennis uit ‘de hoofden van medewerkers’ op een toegankelijke manier samen,” legt Johan uit. Het succes van een kennismanagementsysteem is volgens hem uiteraard afhankelijk van de beschikbare informatie: “Maar het valt of staat met een goed ontsluitingsmechanisme van deze informatie, zoals een intranet.”

Web-oplossing
“Involvit levert zo’n software-oplossing in de vorm van WebCit,” gaat Johan verder. “Het concept is eenvoudig: één multi-channel platform waarmee alle communicatie, interactie en transacties met verschillende doelgroepen wordt beheerd én uitgevoerd, waarbij moderne communicatieapparatuur en -concepten optimaal worden ondersteund. Met WebCit beschikken gebruikers over een snel en functioneel uitgebreid online communicatiemiddel, dat gebouwd is op het bekende Umbraco CMS-platform. Het framework biedt de basisfunctionaliteit voor een complete standaard web-oplossing en kan ook eenvoudig op de wensen van de gebruiker worden afgestemd.”

Eén platform
Tijdens CorporatiePlein vertelt Involvit meer over WebCit. Johan: “Het uitgangspunt voor onze software is dat er één omgeving is waarin alle content en functionaliteit voor de alle online kanalen wordt ontwikkeld en beheerd. Hergebruik van deze content over de online kanalen, specifiek afgestemde vormgeving en interactie per device, zijn standaard functionaliteiten van het platform.”

“WebCit is ontworpen op basis van standaard componenten. Dit maakt het mogelijk om tegen lage kosten een online omgeving te ontwikkelen met veel verschillende functies, waardoor deze specifiek voor de betreffende gebruiker kan worden ingericht. Involvit werkt daarbij vanuit de gedachte dat een partnership met haar klanten leidt tot een profijtrijke situatie voor beide partijen. Deze samenwerking wordt praktisch ingevuld door het duidelijk vaststellen van de doelstellingen en het wederzijds investeren in het behalen van deze doelstellingen. Meer weten? Wij verwelkomen bezoekers van de beurs graag op onze stand!”

Involvit is op CorporatiePlein te vinden op stand 15a

Aanmelden voor CorporatiePlein kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: Involvit