Kennispunten: ontmoet corporatiecollega’s en praat mee

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Na woningcorporaties Leystromen en Elan Wonen heeft nu ook Waterweg Wonen het gestandaardiseerde Huurdersportaal van Batavia Groep live gebracht. De Vlaardingse corporatie is daarmee overgestapt van het op maat gemaakte Huurdersportaal naar de standaardversie van het portaal.

Eerste prijs voor Waterweg Wonen
Waterweg Wonen was een van de eerste corporaties die in 2010 een Huurdersportaal heeft ontwikkeld, mét succes. Dat bleek uit de eerste prijs die de corporatie in 2011 werd toegekend voor de beste website van de hele woningcorporatiesector. Hierin was ook een belangrijke rol weggelegd voor het huurdersportaal mijn.waterwegwonen.nl. Het portaal dat Batavia Groep in nauwe samenwerking met de woningcorporatie heeft ontwikkeld.

Nieuw in het Huurdersportaal
Na 3 jaar is de corporatie onlangs overgestapt naar het nieuwe, gestandaardiseerde Huurderportaal mijn.waterwegwonen.nl, dat voorzien is van nieuwe functionaliteiten, zoals onder andere:

Gebruiksvriendelijker keuzemenu
Responsive design voor smartphones en tablets
Inloggen via social media

Nieuwe klanten Huurdersportaal
In 2014 gaan de volgende 5 corporaties hun huurders ook de mogelijkheid bieden om zaken online te regelen met het Huurdersportaal van Batavia Groep: De Kombinatie, WoCom, Heuvelrug Wonen, SSH en Huis & Erf.


Bron: Batavia Groep

Op CorporatiePlein zijn op de beursvloer vijf kennispunten ingericht. Dit zijn informele stands waar corporatieprofessionals elkaar kunnen ontmoeten en kennis kunnen delen. Op de kennispunten kunnen bezoekers het gesprek aangaan met corporatiemedewerkers die ervaring hebben over uiteenlopende actuele onderwerpen.

Download hier het originele artikel uit CorporatieGids Magazine editie september 2015

Vakgebieden
Voor elk vakgebied is een kennispunt ingericht: Onderhoud, Financiën, Wonen, Communicatie en Informatievoorziening/ informatiemanagement. De kennispunten Wonen en Onderhoud worden gehost door Kjenning en HabiTask, opleiders voor woningcorporaties. Het kennispunt Financiën wordt gehost door Finance Ideas Academy. Het kennispunt Communicatie wordt gehost door Nyna Communicatie en het kennispunt Informatievoorziening/informatiemanagement wordt gehost door NetwIT.

Onderhoud
Op het kennispunt Onderhoud is onder meer Jan Drenth van Nijestee te ontmoeten en te bevragen op het onderwerp onderhoud. Jan is bekend om zijn originele invalshoeken bij organisatieontwikkelingen en in discussies. Zijn motto: ‘’Klantgestuurd? De huurder weet zelf wel wat hij wil.’’ Mee eens of niet? Praat mee! Ook Peter de Vries van Lefir is op het kennispunt Onderhoud aanwezig. Hij is verantwoordelijk voor asset management bij Lefier. “Assetmanagement is reorganiseren’’, aldus Peter. Weten hoe? Vraag het hem op dit kennispunt. Hans van Hees, manager vastgoed bij Rijnhart Wonen heeft het onderhoud langjarig aan partners uitbesteed. ‘’Outsourcen van onderhoud: is dat outsourcen van het probleem of durf je in de spiegel te kijken?’’ is zijn quote van de dag. Eens of oneens? Bespreek het met Hans op het kennispunt Onderhoud.

Wonen
Op het kennispunt Wonen kunt u in gesprek met Judith Jacobsen van Pré Wonen. “KCC, daar help je klanten pas echt verder mee”, is haar standpunt. Maar is een klant wel gebaat bij een KCC? Wil je weten hoe Judith dit heeft georganiseerd bij Pré Wonen, ontmoet haar dan op dit kennispunt. Eric van Kaam, directeur Wonen en Leven bij Ymere, heeft bij Ymere als een van de eerste corporaties in Nederland het vak van verhuurmakelaar geïntroduceerd. ‘’Verhuurmakelaar is een vak; het afwegen van de belangen van de corporatie en de vertrekkende en nieuwe huurder’’, zegt hij daarover. Vraag hem gerust hoe. Doe dat ook aan Linda de Haas, manager verhuur bij Stadgenoot. Verschillen de Amsterdammers van inzicht op dit punt? Winnie Verolme, manager Wonen bij Wonen Limburg wil dat iedereen waarde toevoegt aan het huurderscontact. ‘’Welke waarde voegt jou afdeling/team toe in het klantcontact?’’ Ze gaat er graag met jou over in gesprek.

Financiën
Paul Tazelaar, programmamanager Waardesturing bij Vestia, zal tussen zijn theatersessies door aanwezig zijn op het kennispunt Financiën. ‘’Creëer meerwaarde met marktwaarde’’, is zijn spreuk van de dag. Weten hoe? Bezoek zijn theatersessie of ontmoet hem op het kennispunt Financiën. Ontmoet daar ook Gerard Veneman, Business Controller bij Woonplus: ‘’Corporaties moeten gaan laten zien hoe ze het behaalde dividend uitkeren aan de maatschappij’’. Benieuwd hoe Gerard dit ziet? Dit de kans om met hem in discussie te gaan.

Communicatie
Mia Schaafsma (Elkien), Hans Bose (Woonbron) en Sicco Botman (Thuisvester) zijn op dit kennispunt aanwezig om kennis te delen over onder meer de communicatieve corporatie. Hoe pak je dat aan? Ze vertellen er graag over.

Informatiemanagement
Het ministerie van BZK is op de stand van CORA/VERA/ NetwIT aanwezig om te vertellen over SBR, Standard Business Reporting. Maak gebruik van deze gelegenheid en ga in gesprek met vertegenwoordigers van het ministerie.

Bron: CorporatieGids Magazine