Luxs: Goed onderbouwde beslissingen nemen op basis van actuele data

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Op 24 september vindt CorporatiePlein voor het eerst in de geschiedenis als hybride evenement plaats: online en op beperkte schaal offline in Expo Houten. Verreweg het grootste gedeelte van de bezoekers zal de tiende editie van CorporatiePlein online meemaken. Wat mogen ze verwachten op de virtuele beursstands en tijdens online kennissessies van de verschillende exposanten? CorporatieGids.nl ging hier alvast over in gesprek met Co-founder Kris Spitsbaard van Luxs.

Woningcorporaties worden geconfronteerd met meer regelgeving en tegelijkertijd willen steeds meer organisaties kosten besparen door processen beter op elkaar te laten aansluiten en efficiënter te werken. Kris: “Luxs biedt een ecosysteem van data om hen daarbij te helpen. ‘Meer weten’ is het devies. In de praktijk is informatie vaak niet of niet eenvoudig te verkrijgen, en is deze van beperkte betrouwbaarheid. Daarnaast bevindt steeds meer informatie zich buiten de organisatie. Het verzamelen van gegevens gaat daardoor gepaard met het handmatig koppelen van informatiebestanden en er wordt onnodig veel tijd besteed aan het zoeken naar informatie. Beslissingen worden daardoor soms niet of op basis van onvolledige informatie genomen.”

Goed onderbouwde beslissingen
‘Weten wat je hebt’ krijgt volgens Kris met Luxs een nieuwe betekenis. “Wij leveren dé oplossing voor alle vastgoedvraagstukken. Klanten kiezen voor ons zodat zij goed onderbouwde beslissingen kunnen nemen op basis van actuele informatie. Tijdens de beurs vertellen we hier uiteraard graag over. Bezoekers kunnen bij ons terecht met vragen over bijvoorbeeld het realiseren van hogere datakwaliteit door het combineren van data, het creëren van een kloppende woningwaardering op basis van actuele informatie of het verkrijgen van verbeterde ketensamenwerking door betere communicatie.”

Van BIM naar de MJOB
Tijdens CorporatiePlein organiseert Luxs ook twee kennissessies. Kris: “Het up-to-date houden van de MJOB is voor veel woningcorporaties een tijdrovend en complex proces, maar wel van essentieel belang voor een deugdelijke begroting. Vaak zijn hoeveelheden echter verouderd, berust op aannames of moeilijk te relateren aan informatie in andere systemen. Om 10:00 nemen we bezoekers mee in de wereld van het digitaliseren van gebouwen, en laten we zien hoe BIM van toegevoegde waarde kan zijn.”

“’Wat heb je’ is daarnaast misschien wel de moeilijkste vraag die je een corporatie kunt stellen. Data zijn vaak niet of niet eenvoudig te verkrijgen, en de betrouwbaarheid is in zijn geheel soms onbekend. Daarnaast gaat het verzamelen van gegevens vaak gepaard met het handmatig koppelen van veel verschillende informatiebestanden en bevindt steeds meer informatie zich buiten de eigen organisatie. Dé oplossing is het creëren van een ecosysteem van data. Voor velen klinkt dit ver weg in de toekomst, maar om 14:00 vertellen wij hoe bezoekers dit morgen al kunnen toepassen. Waar begin ik? Hoe begin ik? En wat levert het op? Allemaal vragen waar we tijdens de sessie antwoord op zullen geven.”

Aanmelden voor CorporatiePlein 2020 kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: Luxs