Luxs: Vastgoeddata, maar dan slim

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Woningcorporaties beschikken over enorm veel gegevens. Het besef dat hier enorm veel waarde uit gehaald kan worden groeit, maar hoe pak je dit als corporatie aan? Luxs vertelt er op 22 september meer over op CorporatiePlein, en voorafgaand aan de vakbeurs spraken wij alvast met eigenaar Kris Spitsbaard.

Wat staat centraal op jullie stand op CorporatiePlein 2022?
We weten alles van de appel uit de supermarkt, van teelt tot fruitschaal. Vastgoedorganisaties weten relatief weinig over hun niet bewegende vastgoed. Deze verwondering bracht Björn Brix en mij tot de oprichting van Luxs. Het belofte is tweeledig: met de integrale Luxs-software weet je als vastgoedorganisatie wat je hebt of beheert, en via het Luxs-vastgoedplatform kun je informatie uitwisselen en samenwerken met andere organisaties in de keten zoals installateurs, aannemers, schilders, gemeenten en accountants. In onze visie is een vastgoedorganisatie een databedrijf, waarbij informatiemanagement een strategisch middel is voor duurzame en toekomstbestendige investeringen. Wij leggen het vastgoed vast en stellen op ons platform diensten beschikbaar die de processen rondom het vastgoed verbeteren. Zo haal je meer rendement uit vastgoeddata.

Onze toonaangevende software heeft zich met meer dan 600.000 woningen en kantoren inmiddels ruim bewezen, met ook een marktleidende positie onder woningcorporaties. Met Luxs komt de Digital Twin van je vastgoed, de digitale kopie van de werkelijkheid, echt tot leven. Je kan het vastgoed slim en integraal bevragen vanuit één systeem. De voordelen daarbij zijn talrijk. Je hoeft als medewerker niet meer eindeloos in verschillende kasten en systemen te zoeken naar data, wat werkplezier verhoogt en je bovendien sneller én efficiënter maakt. Een ander voordeel is de toegenomen kwaliteit van informatie waarop je stuurt. Op basis van betrouwbare en actuele informatie neem je goed onderbouwde beslissingen.

Voor welke informatie en kennissessies kunnen bezoekers bij jullie terecht?
Wij zien kansen voor procesverbetering in de vastgoedwereld. Deze informatie-uitwisseling tussen en de samenwerking met ketenpartners is nog onvoldoende geautomatiseerd. De belangrijkste vraag is: hoe kunnen we alle vastgoedorganisaties in de keten verrijken met informatie uit elkaars processen, zodat kwaliteit, efficiency en doelmatigheid toenemen? Wij creëren daarom een ecosysteem. Een systeem waarbij vastgoeddata ‘zichzelf’ up-to-date houden, zonder menselijk handelen. Dagelijks komen er nieuwe spelers bij, zoals eigenaren, installateurs, aannemers, energiebedrijven, adviesbureaus, accountants en gemeenten.

Daarnaast wordt Luxs steeds meer een samenwerkingsplatform tussen de markt en corporaties. Er zijn veel vormen van dienstverlening in de markt waarvoor vastgoeddata de basis vormen. Deze data kunnen derde partijen nu eenvoudig gebruiken, om zo hun dienstverlening laagdrempelig te maken met een hoge kwaliteit. Hoe we dat doen? Dat is precies wat bezoekers zullen ervaren op onze stand. Wij zullen ook verschillende partners uitnodigen om uit te leggen hoe ons ecosysteem waarde toevoegt voor onze klanten in de hele keten.

Luxs is op CorporatiePlein te vinden op stand 50.

Aanmelden voor CorporatiePlein kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: Luxs