Luxs: Vastgoedregistratie simpeler én zelfvoorzienend maken

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Het gebruik van goede data is onmisbaar geworden voor woningcorporaties. Maar het efficiënt verzamelen, up-to-date houden én klaarmaken voor gebruik is een proces wat soms nog veel aandacht vereist. Luxs vertelt op 14 september tijdens CorporatiePlein over hoe zij corporaties helpt dit proces te versimpelen én zelfvoorzienend te maken, en wij spraken daar vooraf alvast over met Co-founder Kris Spitsbaard.

Wat staat centraal op jullie stand op CorporatiePlein 2023?
Woningcorporaties kunnen bij ons op de stand terecht als ze meer informatie willen over hoe ze vastgoedregistratie simpeler willen maken. We weten dat voor veel corporaties vastgoedregistratie een gedoe is. De data zijn niet betrouwbaar en het kost veel tijd om deze te verzamelen en up-to-date te houden. Vaak staan de data ook niet op één plek, waardoor het lastig samenwerken is voor de betrokken partijen.

Corporaties kunnen ook bij ons terecht als ze willen weten hoe ze met behulp van onze software heel makkelijk inzicht hebben in hun vastgoed. Corporaties zijn – zoals we weten – gebonden aan regels en wetten die ze moeten naleven. Maar om dat te kunnen, moeten ze blind op hun data kunnen vertrouwen. Bovendien veranderen die regels en wetten nog weleens. Onze software zorgt ervoor dat je altijd up-to-date bent, zonder dat je er zelf iets voor hoeft te doen. Luxs maakt vastgoedregistratie zelfvoorzienend, omdat we de invoer van data automatiseren en koppelingen hebben met relevante partijen.

Voor welke informatie kunnen bezoekers bij jullie terecht?
Waar we vastgoedeigenaren mee kunnen helpen, is hun vastgoed op een betrouwbare manier in kaart brengen via gevalideerde vastgoedmodellen. Zeven jaar geleden kwamen we erachter dat vastgoedeigenaren vaak helemaal geen zicht hebben op wat er in hun vastgoed zit. Wij hebben Luxs opgericht om daar verandering in te brengen.

Op welk vlak kunnen jullie corporaties écht verder helpen?
We zijn nu bezig om een ecosysteem te bouwen met gebruikers van het vastgoed, die allemaal data inbrengen op het platform. De vastgoeddata zijn nu alleen beschikbaar voor eigenaren, maar straks voor iedereen. Je creëert zo een netwerkeffect, een soort marktplaats, waar Luxs de data voor levert om ervoor te zorgen dat alle betrokken partijen hun diensten sneller en beter kunnen leveren. De taxateur kan bijvoorbeeld makkelijker taxaties doen en de CV-keteninstallateur kan zijn diensten aanbieden. Iedereen die hier meer over wil weten, nodigen wij van harte uit op onze stand. Daar kun je direct een demo ervaren waarin je ziet hoe wij vastgoeddata visualiseren op een manier die past bij jouw proces. Denk bijvoorbeeld aan plattegronden en modellen in 2D en 3D, dashboards en rapportages.

Luxs is op CorporatiePlein te vinden op stand 8.

Aanmelden voor CorporatiePlein kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: Luxs