Maandalert Woningmarkt juli 2020: Ook vakantiewoningen op de Veluwe in trek

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Vorige maand rapporteerden we dat de vakantiewoningen in Zeeland in trek zijn, deze maand blijkt de Veluwe hetzelfde effect te hebben. Zijn Nederlanders massaal op zoek naar vakantiebestemmingen in eigen land?

Aantal verkopen daalt iets; prijzen blijven stijgen
In mei blijven de woningprijzen in Nederland gestaag verder stijgen. Op jaarbasis is de stijging in Nederland ongeveer 8,6%, vergeleken met vorige maand stegen de prijzen in mei 0,7%. Er werden bijna 22,5 duizend woningen verkocht, bijna evenveel als in april, echter zo'n duizend minder dan vorig jaar mei.

Vakantiewoningen op de Veluwe in trek
De prijsstijging op de Veluwe is, ten opzichte van Nederland, iets hoger dan gemiddeld. Er zijn echter geen bijzondere uitschieters in de prijsontwikkelingen deze maand of het afgelopen jaar. Toch toont onze analyse iets bijzonders aan; de prijzen van de vrijstaande woning stijgen bovengemiddeld. Dit effect trad vorige maand op in Zeeland en is nu ook zichtbaar op de Veluwe; bij uitstek een analyse gebied met veel vrijstaande vakantiewoningen.

Het lijkt erop dat de woningmarkt op de Veluwe aantrekt. Dat zou een gevolg van de COVID-19 pandemie kunnen zijn. Gaan er meer Nederlanders over tot het kopen van een vakantiewoning om zo de vakantieplannen veilig te stellen? Ook dit gaan we in de gaten houden. Elke maand rapporteren we interactief over de woningmarkt.

Lees alle informatie in de Maandalert Woningmarkt!

Bron: Ortec Finance, Foto: Ortec Finance