Mail to Pay: Resultaat en goede communicatie in het incassoproces

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Digitalisering is iets waar woningcorporaties al jaren mee bezig zijn. Maar het maximale uit je systemen halen, dat gebeurt nog niet bij iedereen. Mail to Pay vertelt op CorporatiePlein meer over alles uit je automatisering halen in het huurincasso-, huurverhogingen- én service- en stookkostenproces. Lead Consultant Cindy Horn licht voorafgaand aan de beurs alvast een tipje van de sluier op.

Wat staat centraal op jullie stand op CorporatiePlein 2022?
Tijdens CorporatiePlein staat kennis delen centraal. Meer specifiek het delen van kennis over de digitalisering én automatisering van de huurincasso, huurverhogingen en service- en stookkosten. Digitalisering is al jaren een hot topic bij woningcorporaties, maar toch zien we dat lang niet iedereen alle mogelijkheden van digitalisering benut. Dat is zonde. Digitalisering stelt woningcorporaties namelijk in staat herhalende werkzaamheden te automatiseren, huurders meer zelfsturend te maken én zodoende meer tijd vrij te spelen. Tijd die weer kan worden besteed aan de huurders die persoonlijke begeleiding nodig hebben. Om woningcorporaties te ondersteunen bij het zetten van de juiste stappen in het digitaliseringstraject, deelt Mail to Pay graag haar opgedane kennis op CorporatiePlein 2022.

Voor welke informatie en kennissessies kunnen bezoekers bij jullie terecht?
Inmiddels maken ruim zestig woningcorporaties gebruik van onze diensten. Elke woningcorporatie heeft zijn eigen manier van werken en richt zijn incassoproces anders in, maar het uiteindelijke doel is hetzelfde: resultaat en op een goede manier communiceren. Wat we merken is dat onderling informatie delen onder woningcorporaties erg waardevol en leerzaam is. Daarom deelt Mail to Pay haar kennis over het digitaliseren en automatiseren van het huurincassoproces, service- en stookkostenproces en het jaarlijkse huurverhogingsproces. Per onderdeel worden een aantal punten besproken, bevindingen gedeeld en toegelicht welke oplossingen hiervoor beschikbaar zijn.

Op welk vlak kunnen jullie corporaties écht verder helpen?
Mail to Pay gaat verder dan het optimaliseren van de aflevering en betaling van de huurfacturen. Jaarlijks wordt de software uitgebreid met nieuwe slimme innovatieve oplossingen. Denk hierbij aan het automatiseren en digitalisering van de huurverhoging en van de service- en stookkosten tot aan de selfservicemogelijkheden van de payment coach en de regelingenbot, maar ook directe koppelingen met instanties als BKR en Inforing. Allemaal innovatieve oplossingen die ervoor zorgen dat medewerkers van woningcorporaties op een innovatieve manier kunnen werken en daarmee veel tijd besparen.

Mail to Pay is op CorporatiePlein te vinden op stand 29.

Aanmelden voor CorporatiePlein kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: Mail to Pay