Makkelijk gegevens uit Dynamics halen met Exsion Reporting

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Neem een kijkje in de keuken van Wooncompagnie, dé wooncorporatie in Noord-Holland met ongeveer 14.500 woningen in beheer. Zeven vragen voor Michael van Iersel, teamleider van het cluster Support (waar I&A, Inkoop, Procesondersteuning en Catering onder valt). Michael was de initiatiefnemer voor de aankoop van Exsion Reporting.

1. Wat zijn de beleidsaccenten van Wooncompagnie?
Alles staat in het teken van betaalbaarheid. Bij Wooncompagnie is dit heel belangrijk. Onze doelstelling is de beste woning tegen de laagste prijs. Gemiddeld stijgen de huren met 0%, we zijn scherp op de kosten. We doen geen gekke dingen, maar innoveren wel.

2. Hoe ziet de organisatie eruit?
We zijn een vrij plat te organisatie en kennen weinig hiërarchie met ongeveer 20 resultaatgerichte teams. We willen een professionele en ook vriendelijke organisatie zijn.

3. Welke applicaties/software worden gebruikt om de cruciale informatie te verwerken en het overzicht te houden?
Voor onze strategische informatie wordt gebruikgemaakt van de oplossing van SKARP (gegevens over de woon sector) in combinat ie met CX AIR (de presentatielaag van Wooncompagnie van de gegevens van SKARP). Tactische en operationele informatie wordt met Exsion Reporting uit Dynamics gehaald.

4. Waar gebruiken jullie Exsion Reporting voor?
We merkten dat het in Dynamics lastig is om relaties tussen data van verschillende schermen te leggen en informatie met elkaar te combineren. Met Exsion is dat heel gemakkelijk. Rapporten die we o.a. met Exsion hebben gemaakt: de spendanalyse, de OGE tabel (alles over de verhuurbare eenheden), huurderving, huurmutaties, informatie voor de AFWC (Amsterdamse Federatie van WoningCorporaties). De spendanalyse vormt de basis voor ons inkoopplan. We weten precies wat we uitgeven aan welke leverancier en daarmee ook waar een mogelijkheid zit om te bezuinigen.

5. Waarom hebben jullie voor Exsion gekozen?
Exsion is een gebruiksvriendelijke tool en de licentiekosten vallen erg mee. Daarnaast denkt HB Software met ons mee en beschikken ze over kundige en klantgerichte consultants.

6. Hoe kijken jullie aan tegen de toekomst?
De ontwikkelingen en veranderingen gaan tegenwoordig razendsnel. We denken dat de tools in de organisatie op orde zijn. Het gaat om het zoveel mogelijk en goed toepassen.

7. Moeten we aan Exsion nog iets veranderen?
Niet te veel. Extra features zijn nooit weg, maar we zijn blij zoals het nu werkt (r ed: HB Software sluit zich hier helemaal bij aan, en komt elke twee jaar met een nieuwe versie die qua performance en gebruikersgemak weer verbeteringen kent).

Bron: CorporatieGids 2019, Foto: HB Software