Mind2Pay: Helpen bij het oplossen en voorkomen van problematische schulden

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Met de stijgende inflatie wordt het voor de doelgroep van woningcorporaties steeds lastiger om rond te komen. Problematische schulden kunnen daarom op de loer liggen. Hoe krijg je als corporatie hier grip op, stel je huurders centraal en help je hen grote betalingsproblemen te voorkomen? Mind2Pay vertelt er op 22 september over tijdens CorporatiePlein, en wij spraken vooraf met Commercieel Manager Rodney van der Ven.

Wat staat centraal op jullie stand op CorporatiePlein 2022?
Woningcorporaties doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de huurder centraal staat bij de diverse processen. Bij het huurincassoproces is het vaak nog anders door gebrek aan de juiste huurincasso-software. Bulkherinneringen, gebrekkig voldoen aan de Wet Vroegsignalering, achterlopen bij de jurisprudentie hieromtrent, werken vanuit lijsten – al dan niet vanuit Excel; het is de normale gang van zaken. Door de huidige inflatie en hoge energieprijzen is het de verwachting dat steeds meer huurders in een situatie terechtkomen waarin sprake is van problematische schulden. Volgens Aedes wordt deze situatie inmiddels bij veel corporaties aangetroffen. Mind2Pay zal op CorporatiePlein meer vertellen over de redenen waarom dit bij haar klanten niet het geval is en waarom zij zo tevreden zijn over de Mind2Pay huurincasso-software en de bijbehorende service en dienstverlening.

Voor welke informatie en kennissessies kunnen bezoekers bij jullie terecht?
Sneller, Beter en Anders. Dit zijn onze drie kernpunten om een optimaal huurincassoproces te bewerkstelligen. In onze kennissessies vertellen wij hierover. Door het gebruik van onze huurincasso-software zijn onze klanten al enige tijd sneller met het identificeren van mogelijke problematische schulden en beter in staat om tijd te besteden aan de huurders achter deze mogelijke problematische schulden door de intelligentie workflows. Ook is hun huurincassoproces anders dan gebruikelijk bij woningcorporaties, wat leidt tot betere resultaten voor zowel de huurders als de corporatie. De huurincassomedewerkers ervaren hierdoor meer plezier in het werk dan vóór het Mind2Pay tijdperk.

Op welk vlak kunnen jullie corporaties écht verder helpen?
Volledige aandacht voor de huurder die dit daadwerkelijk nodig heeft. Elke huurder is anders en verdient in onze ogen de tijd van de woningcorporatie om te worden geholpen. Onze software biedt die tijd en wij leggen graag uit hoe dit helpt het achterstandspercentage te verbeteren, de kosten voor deurwaarders, uitzettingen en afschrijvingen te laten afnemen en de huurder écht centraal te zetten in het huurincassoproces.

Mind2Pay is op CorporatiePlein te vinden op stand 22.

Aanmelden voor CorporatiePlein kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: Mind2Pay