Mind2Pay: Huurincasso-as-a-service

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Het realiseren van een efficiënt huurincassoproces én hogere huurdertevredenheid. Het klinkt als een tegenstrijdigheid, maar Mind2Pay vertelt op 23 september tijdens CorporatiePlein over hoe het kan. CorporatieGids.nl sprak alvast met Wim Brugman van deze huurincasso-software specialist over wat het bedrijf tijdens de vakbeurs laat zien.

Het hoofdthema van Mind2Pay dit jaar is ‘Huurincasso-as-a-service’, begint Wim: “Dit is een volledig, klant-en-klaar, huurincasso-systeem in de cloud standaard gekoppeld met het ERP-systeem én volledig ingericht volgens het Aedes Processenboek Incassoproces. Het omvat een implementatie met zeer geringe IT-inspanning – slechts acht uur – en is gegarandeerd live binnen acht weken. Mind2Pay onderscheidt zich van andere softwareleveranciers doordat wij contracten durven af te sluiten op basis van een prestatieovereenkomst. Wij stellen samen met de woningcorporatie de KPI’s op en maken deze samen in partnership waar. Alle verbeteringen in onze software komen ook ter beschikking van alle andere corporatieklanten. Zo hebben wij recent procesflowaanpassingen toegevoegd inzake de wet eenmalige huurverlaging en de wet gemeenschappelijke schuldhulpverlening. Wij willen altijd actueel zijn en proactief reageren op nieuwe ontwikkelingen of wensen van onze klanten.”

Vroegsignalering
“Ons essentiële subthema binnen het huurincassoproces is dit jaar vroegsignalering,” gaat Wim verder. “Mind2Pay is namelijk dé specialist op dit gebied. Met behulp van maar liefst veertien verschillende huurderprofielen en geavanceerde continue data-analyse, kunnen wij precies die huurders signaleren die hulp nodig hebben. Doordat Mind2Pay het grootste deel van het huurincassoproces middels gerobotiseerde processen volledig zelfstandig behandelt, ontstaat er significant meer tijd voor de huurincasso-medewerker om persoonlijk contact te maken met die huurders die via de vroegsignalering naar voren zijn gekomen. Het resultaat: dertig procent minder openstaande posten en tegelijkertijd zeer tevreden huurders die zich gezien en gehoord voelen.”

Recente ontwikkelingen
Mind2Pay organiseert op haar stand ook een kennissessie over de meest recente ontwikkelingen binnen het vakgebied huurincasso. Wim: “Hierin komen onder andere robotisering en de inzet van kunstmatige intelligentie aan de orde. Natuurlijk gaan wij tijdens deze sessie ook kort in op de wijze van aanleveren bij Inforing en BKR én het proces hier omheen, waardoor onze klanten zonder onnodig tijdverlies in staat gesteld worden om volledig te voldoen aan de wetgeving, rekening houdend met de lokale invulling van gemeenten en behoud van de eigen identiteit voor de corporatie.”

Mind2Pay is te vinden op stand 16 op CorporatiePlein.

Aanmelden voor CorporatiePlein 2021 kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: Mind2Pay