MLC: Zonder procesgericht werken geen tevreden huurder

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Om woningcorporaties hun doelen te laten behalen, zijn procesgericht werken, digitalisering en continu verbeteren onmisbaar. Maar hoe brengen deze thema’s jouw organisatie verder? MLC vertelt er op 22 september meer over tijdens CorporatiePlein, en wij spraken vooraf hier alvast over met Senior Consultants Arvid van Dam en Jesper Vorstermans.

Wat staat centraal op jullie stand op CorporatiePlein 2022?
Zonder procesgericht werken geen tevreden huurder. Bij MLC denken we in processen. Dit betekent dat wij vanuit de klantvraag vertrekken en vanuit processen tot de kern van het probleem komen en toewerken naar een gerichte oplossing.

Samen met jou bereiken we dit door de juiste veranderkunde in combinatie met het toepassen van nieuwe digitale technieken. Deze technieken gebruiken data uit systemen van je organisatie om zo verbeterpotentieel te ontdekken, ook wel Process Mining genoemd. Daarnaast automatiseren we taken – met Proces Automation of RPA – zodat er meer tijd overblijft voor zinvoller werk. Hierbij passen we Predictive Analytics toe waarin actuele en historische gegevens worden gebruikt om toekomstige verbetermogelijkheden in processen zichtbaar te maken en besluitvorming te ondersteunen. Het in kaart brengen wie waarvoor verantwoordelijk is en welke risico’s er zijn, staat centraal in al onze technieken.

Voor welke informatie en kennissessies kunnen bezoekers bij jullie terecht?
Onze drie kernpunten voor CorporatiePlein zijn procesgericht werken, digitalisering en continu verbeteren. Benieuwd naar hoe dit jou kan helpen bij het realiseren van je doelstellingen, zoals het terugdringen van de leegstand of verbeteren van je reparatieproces? Tijdens een interactieve kennissessie voeren we op basis van stellingen het gesprek en delen we onze succesverhalen.

Op welk vlak kunnen jullie corporaties écht verder helpen?
De afgelopen jaren hebben we negen verschillende woningcorporaties – SWEMP, Portaal, Havensteder, Mitros, Mooiland, Wooncompagnie, Woonstichting ‘thuis, Talis en MaasWonen – geholpen bij het realiseren van een efficiëntere bedrijfsvoering en meer tevreden huurders. Naast onze expertise op het gebied van processen en de beheersing hiervan, brengen we nieuwe energie met ons mee. Energie die ervoor zorgt dat het denkkader binnen jouw organisatie wordt verbreed. Dit doen we door verder te kijken dan de kaders van de opdracht. We gebruiken ervaring uit andere sectoren om jouw organisatie – ook na onze opdracht – verder te brengen. Een langdurige impact voor huidige en toekomstige huurders, daar staan we voor.

MLC is op CorporatiePlein te vinden op stand 44.

Aanmelden voor CorporatiePlein kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: MLC