MLC: Zonder procesgericht werken geen tevreden huurder

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Wil je als woningcorporatie jouw doelen realiseren, dan zijn goedlopende processen onontbeerlijk. Maar hoe ga je als woningcorporatie met procesgericht werken aan de slag? Hoe verbeter je jezelf continu en hoe zet je nieuwe technieken als process mining of process automation efficiënt in? MLC vertelt er op 14 september over tijdens CorporatiePlein en wij spraken vooraf alvast met Managing Consultant Jesper Vorstermans.

Wat staat centraal op jullie stand op CorporatiePlein 2023?
Bij MLC denken we in processen. Zonder procesgericht werken geen tevreden huurder. Dit betekent dat wij vanuit de klantvraag vertrekken en vanuit processen tot de kern van het probleem komen en toewerken naar een gerichte oplossing. Samen met jou bereiken we dit door de juiste veranderkunde in combinatie met het toepassen van nieuwe digitale technieken, zoals process mining of process automation.

Voor welke informatie kunnen bezoekers bij jullie terecht?
Je kunt bij ons terecht met alle vragen over procesmanagement en digitalisering, maar laten we ons richten op drie type vragen: 

Het oplossen van bedrijfsvraagstukken door middel van procesverbetering. Bijvoorbeeld het terugdringen van de leegstand, verhogen van de first-time-fix bij reparaties of het verhogen van de efficiëntie van het incassoproces.  

Inrichten van procesgericht werken binnen je organisatie. Denk aan inrichten van procesgovernance, processturing, tooling en continu verbeteren. 

Digitalisering en datagedreven werken. Denk aan digitaliseren en automatiseren van processen, visievorming op datagedreven werken en met behulp van een scan toewerken naar een roadmap op datagedreven ontwikkeling  

Op welk vlak kunnen jullie corporaties écht verder helpen?
De afgelopen jaren hebben we onder andere Portaal, Havensteder, Domesta, SWEMP en Maaswonen geholpen bij het realiseren van een efficiëntere bedrijfsvoering en meer tevreden huurders. Denk bijvoorbeeld aan het terugdringen van de leegstand met zeventig procent of verhogen van de klantwaarding tijdens het uitvoeren van reparaties. Hiervoor gebruiken we zowel ervaringen uit andere woningcorporaties als uit andere sectoren om jouw organisatie – ook na onze opdracht – verder te brengen. Een langdurige impact voor huidige en toekomstige huurders, daar staan we voor. 

MLC is op CorporatiePlein te vinden op stand 17.

Aanmelden voor CorporatiePlein kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: MLC