Motion10: Data omzetten in betere service voor huurders

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Op 24 september vindt CorporatiePlein voor het eerst in de geschiedenis als hybride evenement plaats: online en op beperkte schaal offline in Expo Houten. Verreweg het grootste gedeelte van de bezoekers zal de tiende editie van CorporatiePlein online meemaken. Wat mogen ze verwachten op de virtuele beursstands en tijdens online kennissessies van de verschillende exposanten? CorporatieGids.nl ging hier alvast over in gesprek met Roel Bours, Woon365-specialist bij Motion10.

Op de beurs staat Woon365 centraal bij Motion10. “Hiermee kunnen woningcorporaties data die zij in diverse bronnen beschikbaar hebben, omzetten in betere service voor huurders,” begint Roel. “Dit moderne dataplatform voor woningcorporaties biedt stuurinformatie op MT-niveau, procesinformatie voor operationele medewerkers en veilige ontsluiting van data naar ketenpartners, toezichthouders en huurders.”

Zelfsturing faciliteren
“Hier vertellen we tijdens CorporatiePlein natuurlijk graag meer over. Zo biedt Woon365 stuurinformatie op alle niveaus en maakt het KPI’s voor het bestuur helder inzichtelijk. Daarmee wordt effectievere zelfsturing gefaciliteerd omdat data flexibel beschikbaar zijn voor iedereen in de organisatie. Woon365 is daarnaast een geïntegreerd en flexibel platform waarmee je snel kunt inspringen op veranderingen in de toekomst. Bijvoorbeeld wanneer je je ICT-landschap wijzigt; het is makkelijk om bronsystemen en andere applicaties te vervangen.”

“Ook hebben corporaties middels Woon365 hun data overal beschikbaar. Het systeem haalt data uit ERP-systemen en andere bronnen, en die gegevens worden vervolgens via de Azure cloud overal beschikbaar gemaakt. Hierdoor beschikken corporaties over de meest flexibele oplossing en is data toonbaar op ieder device.”

Woon365
Op het evenement staan de experts van Motion10 klaar om zowel online als offline de vragen over Woon365 te beantwoorden. Roel: “Wij verzorgen ook twee kennissessies. Om 10:00 en 14:00 laten we het in 2018 op CorporatiePlein geïntroduceerde Woon365 zien, dat inmiddels een volwassen product is geworden. Daarbij delen we tijdens de eerste sessie de roadmap die gezamenlijk met woningcorporaties is ontwikkeld. Hierin gaat het onder andere over hoe Woon365 geen datawarehouse bovenop een ERP-systeem is, maar een groeiend platform waar data vanuit meerdere bronnen samenkomen. Ook gaan we in op hoe corporaties middels Woon365 voorspellende analyses kunnen maken.”

Om 10:30 en 15:00 vertelt Motion10 over datakwaliteit als standaard. “Het thema datakwaliteit is de afgelopen jaren een van de grootste uitdagingen van woningcorporaties geworden. Datakwaliteit begon als functionaliteit binnen Woon365, maar is ondertussen uitgegroeid tot generieke module, inzetbaar op bestaande omgevingen bij woningcorporaties. Wij hebben daarvoor de module Data Quality ontwikkeld, en dat presenteren wij graag tijdens deze kennissessie.”

Aanmelden voor CorporatiePlein 2020 kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: Motion10