Motion10: De volgende stap richting de data-gedreven corporatie

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

De Data-gedreven corporatie. Wat is dat precies en hoe helpt het woningcorporaties de vragen van vandaag en morgen aan te gaan? Motion10 geeft op 26 september het antwoord tijdens CorporatiePlein, en wij spraken voor de beurs alvast hierover met Sales Executive Roel Bours.

Hoe kunnen woningcorporaties proactief beantwoorden aan hun verantwoordelijkheid voor de leefbaarheid in de wijk en het duurzame welzijn van de huurder? En hoe kunnen ze efficiënter opereren en kosten besparen? Om dit alles mogelijk te maken, is het volgens Roel belangrijk om een helder beeld te hebben van de behoeftes van huurders en de staat van hun woningen. “Moderne corporaties zetten hiertoe het groeipad in richting de Data-gedreven corporatie.”

Meer inzicht en efficiency
“Corporaties willen helder, betrouwbaar en zelfs voorspellend inzicht hebben in de behoeften van huurders en de staat van woningen,” gaat Roel verder. “Ze willen daarbij de efficiency verhogen door intern en extern beter samen te werken en slimmere beslissingen te nemen, op elk niveau van de organisatie en in de keten. Daarvoor is een modern dataplatform onmisbaar. Maar alleen de techniek is niet voldoende. Daarnaast moet de datakwaliteit op orde zijn, en moet de data-gedreven manier van werken onderdeel worden van het DNA van de organisatie.”

Woon365
Motion10 kwam daarom begin dit jaar met Woon365. Roel: “Dit is een initiatief van Mooiland, WaterWeg Wonen, Volkshuisvesting Arnhem, Casade en Motion10. Met Woon365 kunnen corporaties de data uit diverse bronnen omzetten naar betere service voor huurders. Het biedt daarbij stuurinformatie op MT-niveau, procesinformatie voor de operationele medewerkers en veilige ontsluiting van data naar ketenpartners, toezichthouders en huurders. Het gezamenlijke model zorgt voor een basis-dataplatform, gebaseerd op een generiek datamodel voor corporaties. Dit zorgt voor lagere instapkosten en geeft de mogelijkheid nieuwe dashboards kosteloos met elkaar te delen binnen het platform.”

Organisatie meenemen
Techniek alleen is niet voldoende, en daar vertelt Motion10 meer over tijdens CorporatiePlein. “Een mooi dataplatform dat nauwelijks gebruikt wordt, levert heel weinig op. Evenals een dataplatform dat gevoed wordt door betwistbare of vervuilde data. Hoe krijg je mensen in de organisatie mee in de nieuwe, data-gedreven manier van denken? En hoe krijg je de kwaliteit van data überhaupt op orde? Wij vertellen daar op onze stand meer over. Bezoekers die willen weten hoe ze de volgende stap kunnen zetten richting data-gedreven besluitvorming, kunnen langskomen en met onze experts Ivo Beek en Fabienne Janssen kennismaken.”

Motion10 is op CorporatiePlein te vinden op stand 24

Aanmelden voor CorporatiePlein kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: Motion10