Motion10 introduceert VERA as a Service

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Motion10 introduceert een Enterprise Service Bus (ESB) speciaal voor woningcorporaties. Dit is een ESB gebaseerd op open standaarden en Microsoft cloud-technologie. Op deze manier kunnen woningcorporaties op een uniforme, gestandaardiseerde wijze applicaties integreren en dus sneller en veiliger samenwerken met ketenpartners.

Corporaties willen slim samenwerken in de keten wonen, werken en welzijn. Informatie wordt vaak nog op traditionele manieren gedeeld, bijvoorbeeld via Excel-sheets of diverse IT-tools. Indien in het verleden is gekozen voor een maatwerk ESB, loopt men vaak tegen het probleem aan dat de koppelingen niet meer werken als een nieuw systeem wordt geïmplementeerd. Omdat de behoefte aan ketenintegratie vrij groot is, ziet Motion10 kansen voor de corporatiesector en wordt VERA as a Service gelanceerd.

Over VERA as a Service
Met VERA as a Service kunnen corporaties op uniforme wijze applicaties integreren. Corporaties voldoen, waar mogelijk, direct aan de VERA-standaard. VERA as a Service is een Enterprise Service Bus gebaseerd op open standaarden en Microsoft cloud-technologie, waarbij u onafhankelijk bent bij de keuze voor toekomstige systemen. De bestaande koppelingen sluiten goed aan op nieuwe systemen, en u heeft direct de beschikking tot een groeiend aantal standaard adapters voor SAP, Cegeka-DSA, Aareon, Centric, etc. De koppelingen zijn tevens herbruikbaar: woningcorporaties zien hierdoor sneller resultaat, terwijl de investeringen beperkt blijven.

Ketenintegratie voor woningcorporaties
Het (her)inrichten van de integratiearchitectuur en het realiseren van koppelingen is een complex proces. Iedere corporatie heeft haar eigen systemen, werkprocessen en informatie. Van belang is dat er een goede samenwerking ontstaat met de leveranciers in de keten en de pakketten die zij bieden. VERA as a Service is een initiatief voor en door woningcorporaties. U kunt direct aan de slag met koppelingen met onder andere het GBA, Woningnet, VABI, huurdersportalen, het ERP-systeem, enzovoort. En u houdt de regie, want u bepaalt zelf wanneer u in- en uitstapt.

Bron: Motion10

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van Motion10 in de CorporatieGids 2015 te bekijken.