NCCW: Gebruikmaken van expertsystemen om corporaties snel te laten innoveren

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Op 24 september vindt CorporatiePlein voor het eerst in de geschiedenis als hybride evenement plaats: online en op beperkte schaal offline in Expo Houten. Verreweg het grootste gedeelte van de bezoekers zal de tiende editie van CorporatiePlein online meemaken. Wat mogen ze verwachten op de virtuele beursstands en tijdens online kennissessies van de verschillende exposanten? CorporatieGids.nl ging hier alvast over in gesprek met Communicatie Adviseur Jacob Spoelstra van NCCW.

Met de komst van Bartje Meiboom en Tom van Noort als het nieuwe directieteam van NCCW, is het bedrijf eind vorig jaar een nieuwe weg ingeslagen. “Op basis van een grondige analyse en gesprekken met klanten uit de markt, hebben we een nieuwe versterkte productstrategie waarbij betrouwbare open data en innovatie centraal staat. NCCW is een echt backoffice bedrijf. Daar zijn we goed in, en dan met name op de gebieden waar het verwerken en beschikbaar stellen van betrouwbare data belangrijk is. Hiervoor leveren wij onze open ERP-oplossing XBIS. Hiermee beschikken corporaties over complete informatie, een hoge beschikbaarheid en dat in een open en geïntegreerd systeem.”

Koppelen met expertsystemen
“Door XBIS te koppelen aan expertsystemen van verschillende specialisten op de markt, bieden we onze klanten keuzevrijheid en kan de corporatie snel stappen maken en innoveren op de gebieden die zij wil,” gaat Jacob verder. “Denk bijvoorbeeld aan expertsystemen op het gebied van portalen of BI, maar ook aan koppelingen met de systemen van aannemers of deurwaarders. Zo zijn er dit jaar inmiddels meerdere klantportalen- en medewerkersportalen met verschillende leveranciers in de markt live gegaan, zoals Bright Answers, Zig, Embrace en Kubion. Inmiddels koppelt NCCW met meer dan zestig aannemers en deurwaarders. We gebruiken de laatste tijd op social media vaak de hashtag #NCCWverandert. NCCW verandert namelijk samen met haar klanten en partners, met een krachtig en open ERP-systeem als basis.”

Voordelen en apps
Tijdens CorporatiePlein kunnen bezoekers op de virtuele stand van NCCW terecht voor meer informatie over XBIS. Jacob: “We geven onder andere een kennissessie waarin we ingaan op waarom XBIS voor corporaties een krachtige basis biedt met keuzemogelijkheden. Wij zullen in deze sessie een overview van de voordelen en mogelijkheden geven. In een andere sessie gaan we verder in op de synergie met expertsystemen, en geven we een mooi voorbeeld van hoe samenwerken en standaard koppelingen uiteindelijk leiden tot een hogere klanttevredenheid.”

“Als laatste organiseren we een sessie waarin we inzoomen op de NCCW Apps. In twintig minuten gaan we langs drie handige oplossingen: de Factuur App waarmee corporaties op elke plek snel en eenvoudige facturen kunnen opvragen en afhandelen, de Inspectie App waarmee het werk van inspecteurs aanzienlijk makkelijker wordt gemaakt én de Aannemer App waarmee het werk van aannemers en corporatie wordt vergemakkelijkt.”

Aanmelden voor CorporatiePlein 2020 kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: NCCW