NCCW organiseert kennissessie 'Impact nieuwe wetgeving privacy en cybercriminaliteit'

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Het vraagstuk rond privacy en cybercriminaliteit is op dit moment volop in beweging. De komende tijd zullen de Wet Datalekken en de nieuwe Europese verordening rond beveiliging van persoonsgegevens ingevoerd worden. Wat zijn de gevolgen voor woningcorporaties en waar moet u rekening mee houden? Bent u voorbereid?

Om u als corporatie te informeren over al deze nieuwe ontwikkelingen organiseren wij op 24 november 2015 in Almere een kennissessie voor management en directie. In één ochtend wordt u bijgepraat over de nieuwe wet- en regelgeving en worden u handvatten aangereikt hoe met deze nieuwe wetgeving om te gaan.

Nieuwe wetgeving

De huidige Europese wetgeving omtrent de bescherming van persoonsgegevens dateert van 1995, nog vóór het online tijdperk, terwijl vandaag 250 miljoen Europeanen het internet dagelijks gebruiken. De nieuwe regelgeving omtrent de verwerking van persoonsgegevens is dus aangepaste aan deze tijd. Hierin worden de regels vastgesteld voor het veilig verzamelen van online gegevens en voor bedrijven om ze een duidelijk kader te geven voor het behandelen ervan.

Het wetsvoorstel Meldplicht Datalekken voegt aan de Wet bescherming persoonsgegevens een meldplicht voor inbreuken op beveiligingsmaatregelen voor persoonsgegevens toe. Met de meldplicht datalekken wil de regering de gevolgen van een datalek voor de betrokkenen zoveel mogelijk beperken en hiermee een bijdrage leveren aan het behoud en herstel van vertrouwen in de omgang met persoonsgegevens.

Cybercrime
Omdat ons leven zich meer en meer digitaal afspeelt, neemt ook de kans op online criminaliteit toe. Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) heeft als taak Nederland weerbaarder te maken tegen cyberdreigingen en werkt hierin samen met politie en justitie, de inlichtingendiensten en bedrijven. Het kabinet wil daarnaast cybercriminaliteit bestrijden. Bijvoorbeeld door politie en justitie meer bevoegdheden te geven en cybercrime zwaarder te straffen.

U kunt dus niet stil blijven zitten. Kom daarom op dinsdag 24 november 2015 naar Almere en wordt in één ochtend bijgepraat door drie specialisten uit de markt.

De sprekers:

Jan Matto (Werkzaam bij Mazars en verantwoordelijk voor de IT audit en adviesactiviteiten)
Jan Matto gaat in op de inhoud en de gevolgen van de Meldplicht datalekken zoals deze per 1 januari 2016 in Nederland van kracht is en welke acties nodig zijn. Daarbij zal hij ook de highlights van de aankomende EU privacy verordening behandelen.

EdwinVersteegt (Enterprise Architect en onder meer lid stuurgroep VERA)
Edwin Versteegt behandelt op basis van een rapport van het Nationaal Cyber Security Centrum waarom het belangrijk is om de weerbaarheid te vergroten in het digitale domein.

Hans Bosma (Kwaliteitsmanager en Security Coördinator NCCW)
In zijn presentatie geeft Hans Bosma vanuit zijn praktijkervaring aan waar privacy en cybercrime een plek krijgen en waar corporaties aan kunnen denken in hun eigen omgeving.

U bent op 24 november 2015 welkom op de Markenlaan 1 in Almere. De ontvangst is van 9.00 tot 9.30 uur. Het programma begint om 9.30 uur en wordt om 12.00 uur afgesloten met een broodjeslunch.

Aanmelden? Vul hier uw gegevens in en wij sturen u ruim van te voren een bevestiging en routebeschrijving. De sessie is alleen toegankelijk voor corporatiemedewerkers voor zowel NCCW als niet-NCCW klanten.

Bron: NCCW

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van NCCW in de CorporatieGids 2015 te bekijken.