NCCW sluit zich aan bij Total Specific Solutions

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Het in vastgoed gespecialiseerde softwarebedrijf NCCW sluit zich aan bij Total Specific Solutions (TSS), en vormt hiermee één van de verticals (Vastgoed) van TSS. Samen met TSS kan NCCW haar positie in de Nederlandse markt verder verstevigen.  

NCCW levert ICT-oplossingen voor de vastgoedmarkt. Meer dan de helft van alle woningbouwcorporaties maakt gebruik van één of meer softwareoplossingen van NCCW. Hierbij wordt volop ingezet op het innoveren van ketenprocessen zodat de corporatie, haar klanten en leveranciers efficiënt samenwerken en de klanttevredenheid hoog is.  

De aandelen van NCCW waren in 2015 in handen gekomen van de medewerkers van NCCW en van Stichting NWR. Total Specific Solutions (TSS) B.V. is een bindende overeenkomst aangegaan om 100% van de aandelen van NCCW aan te kopen.

TSS is onderdeel van het Canadese Constellation Software Inc. (”CSI”). Binnen CSI zijn er meerdere bedrijven die zich richten op softwareoplossingen specifiek voor de vastgoedmarkt. Als onderdeel van TSS blijft NCCW zich zelfstandig richten op en eigen softwareoplossingen ontwikkelen voor de vastgoedmarkt. Tegelijkertijd profiteren NCCW, haar medewerkers en haar klanten binnen deze nieuwe samenwerking van de kruisbestuiving tussen de verschillende landen op het gebied van trends, technologische ontwikkelingen en innovaties. Klanten krijgen zo softwareproducten die speciaal voor hun sector voor hun land ontwikkeld zijn met de wetenschap dat deze software gebaseerd is op wereldwijde kennis, trends en ontwikkelingen.

Wibo Pollmann, algemeen directeur NCCW: “Met de overname profiteren we van het beste van twee werelden. Aan de ene kant de financiële investeringskracht en expertise van een groot bedrijf, terwijl aan de andere kant een decentraal model wordt gehanteerd waarbij de bestaande identiteit en de kracht van NCCW in tact blijft. TSS is op ons pad gekomen en past uitstekend in onze strategie. In 2015 hebben we een duidelijke strategie bepaald met onze drie productlijnen Property Management, BIS en de Corporatie Cloud. De ingeslagen weg blijkt succesvol met de eerste geïnteresseerden voor Property Management, positieve reacties op de nieuwe versie van BIS (XBIS) en sterke groei in het aantal klanten dat gebruik maakt van de Corporatie Cloud. We willen groeien in de vastgoedmarkt en positief blijven verrassen, net als wij het afgelopen jaar hebben gedaan. Om te groeien, heb je kapitaal, kennis en innovatie nodig en dat kan TSS bieden”.

Een logische verbreding van het portfolio van Total Specific Solutions
Total Specific Solutions is het grootste Vertical Market Softwarebedrijf (VMS) van de Benelux. Met NCCW betreedt Total Specific Solutions de Nederlandse markt voor vastgoedbedrijven en krijgt NCCW extra slagkracht om haar unieke propositie voor de vastgoedmarkt nog verder te verstevigen.

Robin van Poelje, CEO Total Specific Solutions: “Total Specific Solutions weet dat het succesvol overnemen van een onderneming veel meer behelst dan alleen het kopen van een bedrijf. Het gaat over het investeren in mensen en doen wat er nodig is om de onderneming te laten groeien en ook op de lange termijn, 'voor het leven', goed renderend en relevant voor haar klanten te houden. Om dit te bereiken hanteert TSS een decentraal model, waarbij de beslissingsbevoegdheid op een zo laag mogelijk niveau in de onderneming wordt neergelegd. We hebben goede ervaringen met het overnemen van bedrijven. Klanten reageren zeer positief op onze ‘software-for-life’ visie. NCCW kent de vastgoedsector als geen ander en weet met haar oplossingen hier goed op in te spelen. Met de ervaringen en investeringskracht van TSS willen we dit de komende jaren gaan uitbreiden. Om deze reden heeft Total Specific Solutions een 'buy-and-hold-forever' strategie. En om dezelfde reden dagen we de nu 1.600 medewerkers van onze 21 business units iedere dag opnieuw uit om nieuwe dingen te proberen en grenzen te verleggen”.

Nieuwe fase
Het management van NCCW zal na de overname aanblijven om enerzijds de huidige klanten optimaal te blijven bedienen en om anderzijds de groeiambitie van de onderneming te realiseren. TSS zal het management ondersteunen bij de ontwikkeling en groei in de drie productlijnen Property Management, BIS en de Corporatie Cloud. Ten slotte zal TSS in samenwerking met NCCW de mogelijkheden voor verdere groei binnen de vastgoedmarkt verkennen en vormgeven.

Total Specific Solutions (TSS)
Total Specific Solutions is een toonaangevende onderneming voor business solutions, bestaande uit zelfstandige business units die elk vanuit hun eigen specialisatie producten en diensten leveren aan hun marktsegment. Deze marktexpertise stoelt in de meeste gevallen op decennia aan ervaring. De sectoren waarin TSS met name actief is zijn de zorg, de lokale en centrale overheid, retail, financiële dienstverlening, en de juridische dienstverlening. TSS is onderdeel van het Canadese Constellation Software Inc.

Bron: NCCW

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van NCCW in de CorporatieGids 2016 te bekijken.