Nieuwe KiK-tool video's online

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Benieuwd hoe de KiK-tool werkt? Onlangs hebben we twee nieuwe video’s met uitleg over de KiK-tool toegevoegd aan ons YouTube-videokanaal. Lars Kiebert, operationeel manager KiK, neemt je aan de hand van schermen uit de KiK-tool mee door de mogelijkheden van de tool. De laatste video’s (respectievelijk de 10e en 11e op rij) gaan over het gebruik van rollen en van templates.

KiK-tool
De KiK-tool is een softwareapplicatie die specifiek is ingericht voor de Wkb. Met de gratis KiK-tool kan de kwaliteitsborger een risicobeoordeling en een borgingsplan van het bouwplan maken. De KiK-tool biedt een digitaal platform waarin alle partijen kunnen samenwerken om de kwaliteitsborging efficiënt vorm te geven. Daarnaast geeft de tool een overzichtelijk beeld van de risico’s en beheersmaatregelen, ofwel ‘kwaliteitsborging op maat’.

Ook genereert de KiK-tool diverse verplichte rapportages. Bovendien is de KiK-tool relevant voor bewijsvoering van de bouwer. Hoewel de kwaliteitsborger ‘hoofdgebruiker’ is van de KiK-tool kunnen de andere bouwpartijen, zoals de architect of de aannemer werken in de KiK-tool. 

Ontwikkeling
Wij maken ons sterk om de softwareapplicatie KiK-tool verder te optimaliseren. Aan de hand van de ervaringen van gebruikers vervolmaken we de tool, bijvoorbeeld op het gebied van gebruiksvriendelijkheid en vereenvoudiging van het systeem. 

Wanneer in het nieuwe jaar de Wkb van start gaat, zullen velen de tool inzetten in hun kwaliteitsborgingsproces. Wij kijken vol vertrouwen uit naar het komende jaar, waarin wij en de bouwketen werken aan de kwaliteit van de bouw. 

Heb je tips of wil je werken met de KiK-tool? Neem dan contact met ons op via 085 – 7822968 of via mail servicedesk@kik-tool.nl.

Bron: Stichting KiK, Foto: Stichting KiK