Nieuwe website Zuid West Wonen Live

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

De nieuwe website voor Zuid West Wonen staat live! De nieuwe website is ontwikkeld door Zig Websoftware en bestaat onder andere uit een woonruimtebemiddelingssysteem en een woningzoekendenportaal. Een ambitieus project met een prachtig resultaat!

Nieuwe website: Zelfservice & automatische processen
Bij de nieuwe website voor Zuid West Wonen is er veel aandacht geweest voor zelfservice en automatische processen. Om de klant daarbij optimaal te kunnen bedienen is er extra aandacht uitgegaan naar de uitwerking van de grafische user interface en communicatie met de eindgebruiker. Dit is terug te zien in verschillende details; zo zijn jargon-termen als ‘Aanbodmodel’ en ‘Directe huur’ geëlimineerd en wordt de reactietermijn niet alleen uitgedrukt met een sluitingsdatum, maar ook met een teller die terugtelt naar de sluitingsdatum.

Woningaanbod transparant en inzichtelijk
Ook in functionaliteit zijn er verbeteringen aangebracht waardoor de bezoeker nog beter geholpen wordt in het vinden van een passende woning. Zo kan de ingelogde bezoeker snel filteren op passend aanbod (alle woningen waarop hij mag reageren) en op persoonlijk aanbod (de woningen waarop hij mag reageren én die voldoen aan al zijn woonwensen).

De interface maakt ook het woonruimteverdeelproces transparant en inzichtelijk voor de woningzoekende. Al voordat de woningzoekende op een advertentie reageert ziet hij zijn voorlopige positie in de ranglijst en ook wanneer de woning door de corporatie in toewijzing is blijft hij inzicht houden in zijn actuele positie. De nieuwe interface geeft bezoekers op gebruiksvriendelijke wijze nog meer inzicht en controle, waardoor de meeste gebruikersvragen al zijn opgelost voordat ze kunnen ontstaan.

Innovatief Woonruimtebemiddelingssysteem
Ook voor de aangesloten corporaties biedt de nieuwe oplossing grote voordelen. Met het nieuwe WBS en woningzoekendenportaal kan het complete aanbiedproces van woningen voor woningzoekenden volledig automatisch en digitaal worden uitgevoerd. Daarnaast kunnen woningzoekenden vereiste documenten via de website uploaden. Zij kunnen dit doen door eerst met een smartphone een foto te maken van het document en deze vervolgens te uploaden binnen het responsive design van de website.

'Een project “met uitdaging” waarbij enthousiast en goed partnershipheeft geleid tot een prachtig resultaat!’, aldus Sandra van Oosterbosch, adviseur wonen centraal bij Stadlander.

Aankomende doorontwikkelingen nieuwe website
De komende maanden worden er nog meer innovatieve ontwikkelingen gerealiseerd op de nieuwe website van Zuid West Wonen door Zig. Zo komt er onder andere een meertalige studentenmodule op de website en wordt de 'Woonlasten in Beeld Module' toegevoegd. Al met al een uitdagend en mooi project met een prachtig resultaat!

Benieuwd naar de nieuwe website? Neem een kijkje op www.zuidwestwonen.nl

Bron: Zig Websoftware

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van Zig Websoftware in de CorporatieGids 2015 te bekijken.