ORGfit: Een wendbare organisatie die klantwaarde toevoegt voor haar huurders

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Woningcorporaties zijn continu in ontwikkeling om steeds beter hun werk te doen. Hoe zorg je ervoor dat die projecten het grote doel dienen en je als organisatie wendbaarder wordt en steeds meer klantwaarde toevoegt voor huurders? ORGfit vertelt er op 14 september over tijdens CorporatiePlein, en wij spraken voorafgaand aan de beurs hier alvast over met Consultant Roger Hermens.

Wat staat centraal op jullie stand op CorporatiePlein 2023?
Onze boodschap is dat elk ontwikkelvraagstuk in de organisatie eigenlijk een mogelijk startpunt is om daadwerkelijk duurzaam wendbaarder te worden als organisatie. Dat komt omdat wij elke ontwikkelvraag integraal benaderen en als onderdeel van het grotere geheel van toegevoegde klantwaarde zien.

Zo hebben we al een groot aantal woningcorporaties mogen begeleiden bij de implementatie van een nieuw ERP systeem, procesoptimalisaties en informatiemanagement vraagstukken. Waarbij we bijvoorbeeld het ontwikkelvraagstuk ‘implementeren van een nieuw ERP-systeem’ niet als doel zien, maar juist als mogelijkheid om met elkaar vast te stellen waar de échte toegevoegde waarde voor de huurders zit, hoe de processen daar optimaal op uitgelijnd kunnen worden, welke informatievoorziening we daarbij nodig hebben, maar vooral ook hoe we de mensen binnen de organisatie nóg meer eigenaar kunnen maken van de nieuwe werkwijze. Het eindresultaat is daarom nooit een nieuw ERP-systeem, maar een wendbare organisatie die nog meer klantwaarde weet toe te voegen voor haar huurders!

Voor welke informatie kunnen bezoekers bij jullie terecht?
Organisaties kunnen eigenlijk met elk projectmatig ontwikkelvraagstuk bij ons terecht. Door in gesprek te gaan, altijd de klant van de klant als uitgangspunt te nemen en ieder vraagstuk integraal te benaderen, vertalen we elk vraagstuk naar een kans om de organisatie blijvend wendbaarder te maken. Daarbij maken we zoveel als mogelijk gebruik van de aanwezige talenten bij de klant zodat ontwikkelingen altijd gedragen zijn en we onszelf uiteindelijk misbaar maken als externe partner.

Op welk vlak kunnen jullie corporaties écht verder helpen?
We hebben in de loop van de jaren een track record opgebouwd binnen woningcorporaties in Limburg en Noord-Brabant bij het begeleiden van ERP-systeem implementaties. Maar de ORGfit-aanpak die we daarbij hanteren, hanteren we eigenlijk bij ieder ontwikkelvraagstuk. Wil je dus versnelling aanbrengen in je ontwikkeling als organisatie en echt doorgroeien naar een wendbare organisatie, dan gaan we graag in gesprek om te ontdekken waar de échte uitdagingen liggen en hoe we daarin kunnen ondersteunen als ORGfit.

ORGfit is op CorporatiePlein te vinden op stand 7.

Aanmelden voor CorporatiePlein kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: ORGfit