Ortec Finance: Besluitvormingsprocessen bij elkaar brengen

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Hoe kunnen corporaties in een dynamisch speelveld zo goed mogelijk beslissingen nemen? Het antwoord op die vraag staat 26 september centraal bij Ortec Finance op CorporatiePlein. Het bedrijf is tijdens de vakbeurs één van de exposanten, en wij gingen vooraf aan het evenement alvast in gesprek met senior consultant Marcel Straatman

“De corporatiesector is enorm in beweging, en veranderende vraagstukken en meer regelgeving vragen veel van organisaties,” begint Marcel het gesprek. “Digitalisering kan hen helpen deze uitdagingen aan te gaan.”

Besluitvorming zelfstandig optimaliseren
Ortec Finance levert verschillende oplossingen voor de sector waarmee corporaties zelfstandig de besluitvorming kunnen optimaliseren. “Denk aan het tot leven brengen van het portefeuilleplan. Op het gebied van vastgoedsturing hebben corporaties processen geoptimaliseerd. De meeste corporaties hebben inmiddels een portefeuilleplan. Met onze software is het mogelijk om snel scenario’s te maken, om zo de gevolgen van beleidskeuzes direct aan tafel met stakeholders te kunnen bespreken.”

“Assetmanagers zijn bij veel corporaties verantwoordelijk voor de vertaling van deze plannen naar het complexbeleid,” gaat Marcel verder. “De complexsessie is daarbij een belangrijk instrument. Tijdens zo’n sessie combineren alle domeinen van de corporatie kennis uit het veld met data uit de systemen. AM presenteert deze data op een overzichtelijke manier, waardoor mens en data samenwerken om het meest passende beleid te creëren.”

Meer grip
Meer grip krijgen op de marktwaarde en een efficiënte aanlevering naar de toezichthouders zijn andere voorbeelden volgens Marcel. “Door de herziene Woningwet komt er meer aandacht voor de marktwaardewaardering van vastgoed. De eerste jaren hebben corporaties veel moeite moeten steken in het op orde brengen van data. In ons TMS-systeem kunnen klanten met datachecks geholpen worden bij deze verbetering, waardoor de grip op het waardeproces toeneemt.”

“Als laatste wordt met Ortec Finance de uitwisseling van data naar SRB wonen eenvoudiger. Jaarlijks leveren corporaties een enorme hoeveelheid data aan bij de toezichthouder via de dPi en dVi. Sinds de start in 2007 zijn we de partner die ervoor zorgt dat corporaties zo eenvoudig mogelijk data voor de dPi kunnen aanleveren. De volgende stap is het system-to-system aanleveren vanuit WALS.”

Uitdagingen aangaan
“Bezoekers van CorporatiePlein die meer willen weten over hoe Ortec Finance hen kan helpen de bovenstaande uitdagingen aan te gaan, nodigen wij van harte uit op onze stand,” sluit Marcel af. “Maar ook over andere zaken gaan we graag in gesprek, bijvoorbeeld over hoe chatbots of AVM’s corporaties helpen de processen te optimaliseren.”

Ortec Finance is op CorporatiePlein te vinden op stand 6

Aanmelden voor CorporatiePlein kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: Ortec