Ortec Finance en Qonsío organiseren Themaopleiding WALS/FMP

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Op 25 en 27 juni en 2 en 9 juli 2019 organiseren Ortec Finance en Qonsío de Themaopleiding WALS/FMP, een interessante opleiding die je inzicht geeft in de nieuwe functionaliteit omtrent de meerjarenbegroting. Naast een ontzettend leerzame dag is deze opleiding ook een mooi moment om met collega’s van verschillende corporaties ervaringen uit te wisselen.

Wat kun je verwachten?
Tijdens de opleiding staan we stil bij recente ontwikkelingen in de sector en de nieuwe functionaliteit van WALS/FMP op deze gebieden. Hierbij gaan we bijvoorbeeld in op de aangepaste wijze om de VPB te bepalen waarin onder andere de ATAD wordt meegenomen. Ook gaan we uitgebreid in op verschillende verbeteringen in het licht van gebruikersgemak en het wegwerken van work-arounds. Tot slot lichten we alle overige aanpassingen toe, die in de nieuwste versie van WALS/FMP zijn doorgevoerd (versie 6.19.2, welke eind juni verwacht wordt). Deze themaopleiding vormt hiermee een goede voorbereiding op het opstellen van de nieuwe meerjarenbegroting en is bedoeld voor alle medewerkers financiën & control met WALS/FMP ervaring.

Wanneer
De opleiding wordt gegeven op:

  • Dinsdag 25 juni 2019 te Vianen
  • Donderdag 27 juni 2019 te Eindhoven
  • Dinsdag 2 juli 2019 te Zwolle
  • Dinsdag 9 juli 2019 te Vianen

Waar
De exacte locaties worden binnenkort op deze website gecommuniceerd.

Voorbereiding
Op de trainingsdag kan je aan de slag gaan met je eigen WALS/FMP dataset. Op deze manier is het mogelijk om alvast enkele stappen richting de nieuwe meerjarenbegroting te zetten. Het is daarvoor aan te raden om de dataset van de meerjarenbegroting/dPi 2018 van afgelopen najaar mee te nemen waarin de actualisatie naar de jaarrekening is verwerkt. Lees in de onderstaande memo welke stappen hiervoor nodig zijn. Het blijft ook gewoon mogelijk om op basis van de demo aan de slag te gaan.

Memo doorschuiven MJB 2019 naar JR 2018

Programma

  • 09:00 - 09:30 uur           Ontvangst met koffie en thee
  • 09:30 - 12.30 uur           Presentatie en werken met WALS/FMP
  • 12:30 - 13:15 uur            Lunch
  • 13:15 - 16:00 uur            Presentatie en werken met WALS/FMP

Kosten
De kosten voor het volgen van de trainingsdag bedragen € 750 voor de eerste cursist en € 500 voor iedere volgende cursist van dezelfde corporatie. Onze opleidingen zijn vrij van BTW. De kosten van de trainingsdag zijn inclusief koffie/thee/water, lunch en trainingsmateriaal.

Certificaat
De bijeenkomsten en opleidingen van Ortec Finance zijn CEDEO en CRKBO erkend. Indien gewenst kun je voor de bovenstaande verdiepingsopleiding een certificaat met Permanente Educatie (PE) punten van ons ontvangen. Je kunt dit op de dag zelf aangeven.

Ortec Finance Algemene Voorwaarden Opleidingen
Op deze verdiepingsopleiding zijn de "Ortec Finance Algemene Voorwaarden Opleidingen" van toepassing.

Inschrijven
Inschrijven voor de Themaopleiding WALS/FMP kan via deze link.

Bron: Ortec Finance | Foto: Ortec Finance