Ortec Finance lanceert Automated Valuation Model (AVM) 2.0

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Al meer dan 10 jaar levert Ortec Finance een geautomatiseerd waarderingsmodel (AVM) waarbij de waarde van woningen met behulp van algoritmes wordt ingeschat. Met gepaste trots lanceert Ortec Finance AVM 2.0. Waar de focus voorheen lag op individuele woningwaarderingen richt AVM 2.0 zich ook op de waardering van woningportefeuilles. De unieke combinatie van meerdere wetenschappelijk onderbouwde waarderingsmodellen zorgt voor een betrouwbare modelwaarde. Naast het onbeperkt opvragen van waardes, kunnen gebruikers van AVM 2.0 ook onbeperkt referentieverkopen opvragen ter onderbouwing van de waardes.

Zelf bepalen van leegwaardes en markthuren
AVM is een online applicatie waarmee vastgoedspecialisten eenvoudig en zelfstandig de leegwaardes en markthuren van de gehele portefeuille kunnen bepalen. De waardes worden maandelijks bijgewerkt waardoor er altijd inzicht is in de waarde van het bezit. Uniek aan AVM zijn de vijf verschillende onderliggende modellen, waarmee je als het ware vijf verschillende taxateurs de woning laat taxeren om tot een nauwkeurige waarde te komen. Waarderingen kunnen met AVM 2.0 onbeperkt worden verricht voor een enkele woning of voor een volledige portefeuille, alsook actueel en historisch. Deze waardes worden met referentietransacties meegeleverd, waardoor altijd de waarde onderbouwd kan worden.

Doordat AVM onbeperkt kan worden aangeroepen heeft de gebruiker ten allen tijde inzicht in de actuele leegwaarde en markthuur van het bezit. Hierdoor kunnen vastgoedspecialisten betere aankoop-, verkoop- en/of verhuurbeslissingen nemen en krijgen ze beter inzicht in de risico’s op over- en onderwaardering. Bovendien geeft AVM inzicht in de waardeontwikkeling van de portefeuille en verschillende woningtrends. Tot slot kunnen de waardes uit AVM dienen als objectieve waardetoets bij extern afgegeven waardes.

Release
De release van Ortec Finance AVM 2.0 is op 1 juli 2019. Lees hier meer.

Marktpresentatie Vastgoedwaarderingen
Donderdag 4 juli a.s. organiseert Ortec Finance voor de derde keer de Marktpresentatie Vastgoedwaarderingen. Tijdens dit event in Gooiland te Hilversum presenteren we o.a. de gerealiseerde waardeontwikkeling van 2017 naar 2018 en staan we stil bij kenmerken van de waarderingsronde. Als afsluiter geeft Joris Luyendijk zijn visie op de corporatiesector. Meer informatie en inschrijven via deze link.

Bron: Ortec Finance | Bron: Ortec Finance