Ortec Finance organiseert 'Introductie in de corporatiesector'

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Welkom in de boeiende wereld van de woningcorporatiesector! Als nieuwkomer heb je een unieke kans om deel uit te maken van een sector die verder gaat dan alleen het verhuren van woningen. Hier draait het om het creëren van leefbare gemeenschappen, het bieden van betaalbare huisvesting en het ondersteunen van mensen in hun zoektocht naar een thuis.

De woningcorporatiesector is voortdurend in beweging, met veranderingen in wet- en regelgeving, innovatieve projecten en nieuwe benaderingen om de maatschappelijke impact te vergroten. Als je nieuw bent in deze sector, sta je aan het begin van een opwindend avontuur waarin je je kennis kunt vergroten, waardevolle ervaringen kunt opdoen en een positieve bijdrage kunt leveren aan de samenleving. Wees nieuwsgierig, stel vragen en omarm de mogelijkheden die voor je liggen. Samen kunnen we bouwen aan een betere toekomst voor iedereen. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen en je te ondersteunen in je reis binnen de woningcorporatiesector!

Wat kan je verwachten?

Na het voltooien van de ‘Introductie in de corporatiesector’ heb je de volgende resultaten behaald:

  • Je hebt een goed beeld van de werking van de woningcorporatiesector en de instellingen binnen deze sector.
  • Je een goede eerste indruk van de regelgeving die van toepassing is op woningcorporaties.
  • Je heeft een gedegen kennis van de belangrijkste ontwikkelingen die momenteel spelen in de woningcorporatiesector.
  • Je bent vertrouwd met de hoofdlijnen van de ontstaansgeschiedenis van de sector en heeft inzicht in de evolutie tot de moderne sociale woningcorporaties van vandaag.
  • Je krijgt een breed scala aan kennis en vaardigheden met betrekking tot de jaarcyclus van corporaties, vastgoedsturing, vastgoedwaardering en financiële sturing.

Deze opleiding omvat een brede introductie van de volkshuisvesting, waarbij aandacht wordt besteed aan de chronologische geschiedenis van de sector, het huidige beeld van de sector, relevante wet- en regelgeving, het beoordelingskader en de belangrijkste betrokken partijen. Ook worden de actuele ontwikkelingen en de organisatiestructuur van woningcorporaties besproken. Daarnaast worden de specifieke aspecten van de jaarcyclus van corporaties behandeld, zoals de algemene jaarcyclus zelf, vastgoedsturing, vastgoedwaardering en financiële sturing, die allemaal essentieel zijn voor effectief beheer en beleid binnen de woningcorporatiesector.

Programma

  • 09:15 – 09:30 uur   Ontvangst
  • 09:30 – 12:30 uur      Algemene introductie: geschiedenis corporatiesector, beeld van de huidige sector, actualiteiten en meer
  • 12:30 – 13:30 uur  Lunch
  • 13:30 – 16:15 uur Jaarcyclus van corporaties: verdieping Vastgoedsturing, Vastgoedwaardering, Financiële sturing
  • 16:15 – 16:30 uur  Afsluiting

Door wie?
Deze opleiding wordt verzorgd door een van onze experts: Annique Verkoeijen-Bruin, Senior Consultant. Met kennis van SAMWALSTMS en GO/SMART is zij een breed georiënteerde cursusleider.

Kosten
De kosten voor deze in person opleiding zijn € 795,- (vrij van btw) per deelnemer en € 525,- voor iedere extra deelnemer per corporatie.

Inschrijven

Certificaat
De bijeenkomsten en opleidingen van Ortec Finance zijn CEDEO en CRKBO erkend. Indien je bij je inschrijving aangeeft dat je een PE certificaat wenst te ontvangen wordt deze binnen 4 weken na de opleiding per e-mail verstrekt. Vanuit Ortec Finance kan vooraf geen garantie worden geboden dat de Permanente Educatie punten door de NVM en/of andere brancheverenigingen worden geaccepteerd.

Ortec Finance Algemene Voorwaarden Opleidingen
Op onze opleidingen en dienstverlening zijn de "Ortec Finance Algemene Voorwaarden" van toepassing.

Meer informatie en/of vragen over deze opleiding?
Neem voor vragen contact op met Brian Stolker, via Brian.stolker@ortec-finance.com of via 06 311 433 84.

Bron: Ortec Finance, Foto: Ortec Finance