'Passend toewijzen' in de schijnwerpers bij Enserve op CorporatiePlein

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

"Wees je bewust van de keuzes die je maakt als het om passend toewijzen gaat. Denk niet alleen vanuit doelgroepen, maar ook vanuit de huurprijs van de woningen." Dat stelt Henk van Dijk, directeur-bestuurder van Enserve. CorporatieGids.nl ging met hem in gesprek over wat het bedrijf op 24 september wil laten zien tijdens CorporatiePlein, het bedrijfsvoering & ICT-evenement voor woningcorporaties in Expo Houten.

"Vanuit de wet moeten woningcorporaties passend toewijzen," legt Henk uit op de vraag waarom dit zo belangrijk is. "Echter kost dit de corporaties veel geld. Het is daarom belangrijk om hier goed advies over in te winnen en weloverwogen te besluiten hoe je hiemee om moet gaan. Enserve kan hierbij adviseren én corporaties en gemeenten helpen met de praktische uitwerking van passend toewijzen."

"Enserve wil hierop inspelen door aan de ene kant gemeenten en corporaties actief te benaderen en te adviseren in mogelijke - individueel afgestemde - oplossingen. Aan de andere kant nemen wij passend toewijzen op in DOMIS, ons management informatiesysteem. Als laatste willen wij woningcorporaties actief wijzen op de voordelen die regionale samenwerking biedt."

Passend toewijzen staat dan ook centraal bij Enserve op CorporatiePlein: "Wij willen de corporaties op 24 september meegeven bewust te zijn van de keuzes die je maakt als het gaat om passend toewijzen. Dit gaat verder dan de doelgroepen an sich, maar houdt bijvoorbeeld ook de huurprijs van de woningen in. Daarnaast hebben wij DOMIS klaarstaan om vanaf 1 januari 2016 passend toewijzen te kunnen monitoren. Onze kennissessies over passend toewijzen vinden om 11:00, 13:00 en 15:00 uur plaats op onze stand."

Enserve is tijdens CorporatiePlein te vinden op stand 2.