Pilot testen met veilige data CEPO en Domijn geslaagd

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Uit de cijfers van de Autoriteit Persoonsgegevens blijkt dat in het eerste kwartaal van 2017 in Nederland al ruim 2300 datalekken werden gemeld! Woningcorporatie Domijn uit Enschede wil dit voorkomen door te voldoen aan de AVG en de privacy van haar klanten te beschermen. Om dit te realiseren sloegen DomijnEntrD en CEPO de handen ineen.

Resultaat van de Pilot
EntrD ontwikkelde de Datafactory. Hiermee maskeren zij op een slimme manier privacygevoelige gegevens. De samenhang en onderlinge verbanden van de data blijven intact, maar de gegevens zijn niet herleidbaar naar de klanten. Het resultaat: een representatieve testomgeving zonder risico op privacyschending.

Voor de pilot is gekozen om de namen, adressen, geboortedata, e-mailadressen en telefoonnummers van alle relaties van Domijn te maskeren. CEPO en EntrD maakten de configuratie van de Datafactory, die specifiek is voor Domijn. Na het draaien van de Datafactory, liet een check op de testomgeving zien dat de testdata bruikbaar is maar niet herleidbaar. Domijn kan vanaf nu dus gaan testen met veilige data!

Test jij al met veilige data?
De AVG gaat binnenkort van kracht, maar nog lang niet alle organisaties testen met veilige data.
Benieuwd naar de ervaringen van Domijn? En wil je weten hoe CEPO en EntrD jouw organisatie kunnen helpen met het maskeren van testdata?

Schrijf je dan snel in voor de webinars op 8 en 15 november, waar Domijn, EntrD en CEPO in slechts 20 minuten vertellen welke maatregelen zij namen.

Bron: CEPO

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van CEPO in de CorporatieGids 2017 te bekijken