PWCo: Datagedreven werken realiteit maken

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Steeds meer woningcorporaties willen data inzetten om hun processen makkelijker, efficiënter en nauwkeuriger te laten plaatsvinden. Maar wat is daarvoor nodig? PWCo vertelt op CorporatiePlein onder andere over GOUD, Grip Op Uw Data, waarmee corporaties zicht krijgen op hun processen. Voorafgaand aan de beurs spraken wij alvast met Managing Partner Luc Wolfs over wat het bedrijf op 14 september zal laten zien.

Wat staat centraal op jullie stand op CorporatiePlein 2023?
Tijdens CorporatiePlein 2023 staat bij Ponthus/PWCo Grip Op Uw Data, oftewel GOUD, centraal. Dit door Ponthus/PWCo ontwikkelde systeem bestaat uit verschillende dashboards, gebaseerd op de belangrijkste KPI’s voor woningcorporaties. GOUD geeft inzicht in de processen binnen woningcorporaties. Het platform omvat een datakwaliteit dashboard en zes standaard dashboards. Deze vormen de basis voor de zes volledig CORA-compliant rapportages en zijn opgebouwd volgens de VERA-architectuur. Naast GOUD zullen we aandacht besteden aan RAPP, onze rapportagetool waarmee het Three Lines Model geïmplementeerd wordt in de processen van woningcorporaties. En natuurlijk lichten we graag onze product- en dienstverlening toe. We zijn te herkennen aan de opvallende, gouden stand. 

Voor welke informatie kunnen bezoekers bij jullie terecht?
Tijd en data zijn goud waard. Ponthus/PWCo helpt woningcorporaties om de processen binnen hun organisatie, makkelijker, efficiënter en nauwkeuriger te maken. Bezoekers kunnen bij ons terecht voor vragen over hoe ze hun organisatie digitaal fit kunnen krijgen en hun medewerkers digitaal vaardig. Wij hebben de tools en de kennis om te helpen grip te krijgen op data en processen te optimaliseren. Dashboarding is daarbij een belangrijk hulpmiddel. 

Op welk vlak kunnen jullie corporaties écht verder helpen?
Wij kunnen corporaties echt verder helpen om van datagedreven werken een realiteit te maken. Door inzage in data kan woningonderhoud efficiënter worden ingericht en kan er beter worden aangestuurd op KPI’s en PI’s. Onze specialisten hebben jarenlange ervaringen binnen de woningbranche en werken op het snijvlak van organisatie, processen en systemen. Dit betekent dat we niet alleen de tools leveren, maar ook de kennis om deze te implementeren en draagvlak te creëren op de werkvloer. Wij werken samen met woningcorporaties om hun organisatie beter te organiseren en werkprocessen te stroomlijnen.  

PWCo is op CorporatiePlein te vinden op stand 15.

Aanmelden voor CorporatiePlein kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: PWCo