PWCo: Ondersteunen van integrale bedrijfsvoering

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

De bedrijfsvoering van woningcorporaties verandert sterk. Welke rol spelen Business Intelligence, data-analytics en robotisering in de bedrijfsvoering van de toekomst? PWCo vertelt hier op 27 september meer over tijdens CorporatiePlein en voorafgaand aan de beurs spraken wij alvast met Managing Partner Luc Wolfs.

Kijkend naar de bedrijfsvoering van de toekomst, ziet Luc grote veranderingen in de sector. “Ik zie twee grote trends. Allereerst zal repetitieve dataregistratie in ERP-systemen vaker worden uitbesteed aan (software)robots. Dit beperkt risico’s als foutieve en tijdige invoer en zorgt voor juiste en consistente datakwaliteit. De benodigde stuurinformatie wordt hierdoor sneller, vollediger en betrouwbaarder.”

Process mining en data-analytics
Door het robotiseren blijft er een vraag over: “Hoe kunnen we processen die niet worden gerobotiseerd verbeteren? Kwaliteitshandboeken zijn gemeengoed en beschrijven hoe corporaties zouden moeten opereren. Nu zijn processen op basis van best practice beschreven en vaak geïntegreerd met ERP-systemen. We weten dus hoe processen moeten lopen conform het kwaliteitshandboek. Maar willen wij niet weten hoe processen zich daadwérkelijk gedragen in de praktijk? Process mining laat zien hoe processen daadwerkelijk lopen door de juiste data uit het ERP-systeem te analyseren. Nu wordt vaak LEAN toegepast binnen de sector om procesverbeteringen door te voeren. Process mining en data-analytics ondersteunen LEAN trajecten. Deze worden hiermee succesvoller. Corporaties kunnen naast resultaten middels dashboards ook de procesgang monitoren om verbeteringen in beiden te volgen.”

Voor corporaties
Hoe PWCo woningcorporaties kan helpen bij management- en sturingsinformatie, dashboarding, process mining, data-analytics en robotisering, staat centraal bij het bedrijf op CorporatiePlein. “Robotisering en process mining hebben onmiskenbaar gevolgen voor het werk van medewerkers. Daarom vindt PWCo het belangrijk dat aandacht uitgaat naar kennis en vaardigheden van personeel. Vragen die in de bestuurskamer moeten worden gesteld zijn: Hoe kunnen wij onze medewerkers ontwikkelen om de bedrijfsvoering efficiënter te laten verlopen? Welke functies ontstaan en hoe kunnen wij borgen dat de doelgroep optimaal blijft bediend? En: Over welk talent beschikken we nu en hoe kunnen wij dit benutten? Strategische items die vragen om ondersteuning met de juiste informatie.”

“Wij leveren concrete antwoorden op deze vragen met onze dashboards. Niet alleen voor nu, maar ook kijkend naar de toekomst. Met al onze dashboards is het mogelijk resultaten te volgen, te analyseren en te sturen. We brengen processen in beeld en laten zien welke talenten corporaties bezitten en hoe de doelgroep beter kan worden bediend. Dat is ‘integrale bedrijfsvoering’. Wij voeren onderzoek uit met Zuyd Hogeschool op gebieden als robotisering, data science en -analytics. Bezoekers van CorporatiePlein kunnen bij ons op de stand ­– naast Limburgse gezelligheid – een partij verwachten die er voor hen is, nu én in de toekomst.”

Bron: CorporatieMedia | Foto: PWCo

Aanmelden voor CorporatiePlein 2018 kan hier. Een plattegrond met alle deelnemende exposanten vind je hier.

PWCo is op CorporatiePlein te vinden op stand 21